Igaz, ma már hétfő van, de remélem, nemcsak velem fordul elő, hogy vasárnap este hatkor rájövök, hogy
1. nem dagasztottam kenyeret hajnalban, 2.sötét és hideg van, de leautózni a város másik végében lévő pékhez a fenntartható fejlődés követelményeibe ütközik, 3. még egy vacak félkész védőgázas cucc sincs itthon, 3. sőt, arra se voltam képes, hogy kettő táján bepakoljam a kenyérsütőt és megnyomjak három gombot. Ilyen hanyag hozzáállás mellett nem csoda, hogy az írek jutnak eszembe, akik az ilyen problémákat a szódás/sütőporos kenyérrel megoldották. (vagy ettek krumplit, de ez most a recept szempontjából mellékes) Tökéletesen megtévesztőre sikeredett, senki nem reklamált, bár felvetődött hogy akkor a) süssek palacsintát b) pizzát c) csináljak bolognait d) rengeteg sült krumplit de a támadásokat visszavertem azzal, hogy akkor másnapra nem lesz a sajtos-majonézes-sonkást tízórai szendvicshez kenyér. Erre felvetődött lehetőségként az iskolai büfé überkirály melegszendvicse, de akkorra meg már kész is volt a cipó.
Hozzávalók:
35 dkg liszt
2 tk sütőpor
1 150 gr-os joghurt
kb 0,8 dl víz
3 dkg vaj
1 tk. só
A száraz hozzávalókat összekevertem, a vajat felolvasztottam, a joghurtot mérőpohárba raktam és felhígítottam annyi vízzel, hogy összesen 2,4 dl legyen. Mindent 1 perc alatt simára összedolgoztam a mixer dagasztófejével, egy szögletes.22 cm-es fém sütőformát sütőpapírral béleltem, beletettem a veknire formázott, réteslisztbe forgatott tésztát, a tetejét éles, vizezett késsel mélyen bevágtam és 180 fokon 45 percig -tűpróbáig - sütöttem, a vége felé a tetejét lazán takartam.
6 megjegyzés:
:)))
Ez a bevezetés igazán meghozta a kedvem a kenyérhez. :)
Szia!
A hozzávalókból kimaradt a vaj mennyisége. A leírásban említesz vajat, de ott nem szerepel...
Bocsánat jav!
Köszönöm, így már viszem is a receptet! Nagyon jól néz ki, gyors is, egyszerűen szuper!!!
hehe, ez jó! sőt, maradék tojásfehérjében is első vagyok :)
Megcsináltam ezt a receptet,de szerintem ami fotó fel van téve nem a recept fotója.35 dkg lisztből nincs ilyen magas k,nagy kenyér....
Megjegyzés küldése