2011. március 8., kedd

Római forró csoki



Ha Rómában vagy tégy úgy, mint a rómaiak. Ha tél van, akkor igyál  forró csokit.


Ja, nem tél van???

P.s.:  Ha valakinek mond valamit az, hogy Bohóc csoki, ez az, likvid formában. (Na jó, kicsit jobb.)

Hozzávalók: (személyenként)
1 dl víz
1 tk holland kakaó
3 tk cukor1 ek. tejszín
fél dl friss narancslé
1 ek.rum vagy  narancslikőr

A kakaót elkeverjük a cukorral, 2 evőkanálnyi vízzel simára keverjük, felforrósítjuk, hogy a cukor teljesen elolvadjon, hozzáadjuk a többi vizet, ezután a tejszínt, megint felforrósítjuk, belekeverjük a narancslevet és az alkoholt. Utána hósöprés. Vagy előtte.


Egy ezeréves Konyhaművészetben hívták  római forró csokinak, bár állítólag angol recept, és nem, nem jó drága étcsokiból. Se tejjel. Ez így jó.

4 megjegyzés:

lorien írta...

A bahóc gyerek korom egyik nagy kedvence volt :)

Grenadine írta...

a fotó..

Zsuzsa írta...

Igen, a fotó nagyon szép! :) De nekem a forró csoki akkor is jó minőségű étcsokiból, tejjel, tejszínnel...

Piszke írta...

A fotót szeretem :). Viszont nem jön ki a narancsos.rumos íze tejesen-csokisan, túl selymes, nem olyan karcos. Próbáltam úgy is, de tényleg ez az igazi.

Related Posts with Thumbnails