2012. május 15., kedd

Spárgás pite baconnel és camemberttel



Oké, tulajdonképpen aki nem szereti a spárgát, az akár ki is hagyhatja belőle...Nálunk a zöld  nyerő (értve ezalatt, hogy  család felnőttebbik fele megeszi), de az, hogy csak úgy, a spárga magában aligvalamivel...az ugye nem ebéd. Mindjárt jobban hangzik a férfifülnek, ha van hozzá egy kis sajt, szalonna, így az alapul szolgáló vajastésztával már elmegy előételnek a spagetti elé :D Kicsit tartottam tőle, hogy a spárgát nem is lehet majd érezni, de szerencsére jól  sikerült eltalálni az arányokat, a camembert nem volt érett igazán, a leheletnyi kis pörcök pont kellettek, ja és ez a házi vajastészta ilyen formában is bizonyított.

Hozzávalók: (szerintem két személyre, ha főétel)

30 dkg leveles vajastészta (ennek az adagnak a fele a mélyhűtőből)
25 dkg spárga
1 db 125 gr-os camembert
4 szelet bacon

A spárgát alaposan megmostam, leszárítottam. A szalonnát apró kockákra vágtam és kis lángon kevergetve átpirítottam. A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
A tésztát még előző este tettem át a normál hűtőbe, így tökéletes állagú volt annak ellenére, hogy nem lapokra nyújtva, hanem összehajtogatott fél tömbben fagyasztottam le. Enyhén lisztezett munkalapon 20x30-as nagyságúra nyújtottam (ez kb. késfok vastagság). Körben a szélétől befele egy centi széles részen - a tésztát át nem vágva - a kés hegyével keretet húztam.


A sajtot egészen vékonyra szeleteltem, kiraktam vele a keret belsejét, rárakosgattam a végüktől megszabadított spárgákat (az ment a levesbe), megszórtam a megpirított baconnel, meglocsoltam a kevéske kiolvadt zsírjával, tekertem rá kis borsot, a szélét körben tojássárgával megkentem és 20 percig sütöttem.

Ez az eddigi kedvenc spárgaétel nálunk, fogunk ismételni.

5 megjegyzés:

chriesi írta...

Ááá ez a tészta remek, a héten megcsinálom én is! Hihetetlen, hogy ilyen egyszerűen elkészíthető és ilyen fantasztikus az eredmény!

Blogkonyha írta...

Elaléltam a látványtól! Ezt meg kéne sütnöm...Nagyon tetszik! :o)

Moha írta...

Ez valami mesésen gyönyörű! Nálunk csak az anyukám és én eszünk spárgát, legközelebb, ha jön, meglepem ezzel!

Rita írta...

Piszke-heteket élünk, így hát ez is sorra került és asszem vacsira is csinálok:) Nagyon finom!

Piszke írta...

Csak tessék-tessék, vegye-vigye :)

Related Posts with Thumbnails