2012. október 24., szerda

Rejtély a Royalban

Vacsorázni egy ötcsillagos szállodában? Ó, dehát a szállodai konyhák... - mondják az igazán gasztrosznobok. Neviccelj, egy vagyon... - gondolja a legtöbbünk. És miben különbözik ez egy drága étteremtől...? - kérdezik a kíváncsiak. Akkor most elmondom. 

Először is gyönyörű...aki már sétált a Nagykörúton, és a túloldalról megcsodálta a kivilágított Budapest Hotel Corinthiát (vagy régebben Royal Hotel Corinthiát), szerintem csak az juthatott az eszébe, hogy olyan, mint egy hatalmas, lenyűgöző hajó. Aki pedig belülről is kíváncsi rá, mostantól a rejtélyes vacsora - sorozat keretében megteheti, megcsodálhatja  a nagymúltú épület rejtett szépségeit, a hihetetlen báltermet, a régi moziterem elképesztő fa belsőépítészeti elemeit, és vacsorázhat a két épületszárny közötti fedett udvarban.



A bemutatkozó vacsorán a szállodához - amely réges-rég, a századelőn moziként is üzemelt - kapcsolódó bűnügyet kellett felgöngyölítenie az asztaltársaságnak, és a fogások közötti feladatok megoldása végigvezetett minket a belső tereken és a történelmen. Először mindannyian izgatottan olvastuk a sztori részleteit, keresgéltük a megoldásokat, amelyhez a hotel képei, falai, enteriőrjei is segítséget nyújtottak, de a sokadik titkos üzenet után a társaság tagjait egyre inkább az épület gyönyörűségei kötötték le...

A megoldásra vadászók az épület felfedezését az ősz ízeit felvonultató háromfogásos, borsorral kiegészített  vacsorával pihenhették ki, melyet a hotel fiatal séfcsapata készített - ők  a vacsora végén megérdemelten kaptak tapsot a résztvevőktől. Az előételben hazai halak, a főételben liba-kacsa, a desszertben pedig az alma játszották a főszerepet:


                     Almaborban főtt Granny Smith almaszív mandula streusellel és vérnarancs sorbet-val

Ha valaki igazi "élményvacsorára" vágyik, és a vacsora élményén túl  meglepetést szeretne szerezni  párjának vagy üzleti partnereinek, - a felkapott éttermek árain belül maradva - azt hiszem, nem tévedhet, ha a Rejtély a Royalban programjára szavaz. Itt az első vacsora beharangozója látható.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails