2007. augusztus 31., péntek

VKF! VII. Bazsalikomos-kakukkfüves csirke


Több, mint tanácstalan voltam, amikor elolvastam a VKF VII. kiírását. Merthogy nem vagyok még olyan öreg motoros gasztroblogger, a családom és a munkám önmagában képes kitölteni 24 órámat, így a blog és a többi blog elcsent félórák kikapcsolódása. Ha mégis tudnék esetleg stílusban utánozni valakit, akkor pedig fenáll a veszélye, hogy számomra ismeretlen, pedig kedvelt embereket bántok meg egy, akár viccesnek szánt félmondattal.

Fenn a kép, és itt a szöveg:

Ez a recept amennyire egyszerű, annyira mámorító. Ahogy kibontod a segítségül szolgáló rejtélyes anyagú sütőzacskót - amit mostanában használok kedvenc alufóliabatyum és az ólomízű újságpapír helyett - megcsap a csodálatos zöld fűszernövények mennyei illata.

Hozzávalók:

1 db tanyasi biocsirke
1 csokor bazsalikom
1 csokor kakukkfű
1 fej hagyma
néhény gerezd fokhagyma


A fűszernövényeket legjobb frissen beszerezni, ehhez nem kell olyan szuper vidéki kert, mint amiben én forgatok mostanában nap-mint-nap, nevelheted az erkélyeden vagy a konyhaablak párkányán is.
A sütőt melegítsd elő 200 C-ra.
A pipit - persze belsőségek nélkül - dörzsöld át jól tengeri sóval. A megtisztított hagymát és a pucoltalan fokhagymát told a hasüregébe, és dugdosd mellé a zöldfűszereid felét is. A zöldfűszerek másik felét oszd el egyenletesen a csirkén kívül - legyen csak szép rusztikus. Mehet rá még némi frissen őrölt bors; csúsztasd a csirkédet a sütőzacskóba, jól zárd le, hadd süljön- főjön csak a saját illatos levében, tedd egy tepsibe és süsd az előmelegített sütőben olyan jó 1 óráig. Ekkor nyisd fel a zacskó tetejét egy ollóval - vigyázz, a hihetetlen illatú szaft ki ne folyjon - és hagyd pirulni kb. 15 percig.
A tálaláskor a sima főtt rizs vagy krumpli tetejére csorgass a mámorító szaftból, és oszd szét az omlósan puha húst és a hagymákat. Ugye milyen egyszerű?!

Kitalálni is...

2 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Bocsánat, hogy kimaradtál, gyorsan pótlom is. Szegény Zsófi is kimaradt az első kőrben, de az az én hibám volt valóban :-( Mégegyszer ne haragudj!!!!!

Fűszeres Eszter írta...

Jamie Oliver? Nagyon jó lett!!!!
:-) Az az első pár mondat a ütőzacskóról pedig szenzációs!

Related Posts with Thumbnails