2016. szeptember 1., csütörtök

Lazacos batyu mézzel és mustárral



Bár  a Kisebbnek ez a morzsás verzió a kedvence, amióta a Nagyobb lenyűgözve figyeli a különféle gyors dobjunk-össze valamit-kész-vajastésztából Tasty videókat, mindig van itthon a hűtőben, mert nemcsak figyeli, hanem képes meg is csinálni...:) . És ez kétségtelenül a lehető legegyszerűbb ebéd, de a mézes-mustáros cucc miatt van egy szendvics jellege és kihűlve is szuperfinom. De egy pohár borral tökéletes vacsora is lehet, összesen max 25 perc tálalásig, így ahhoz képest, hogy idén nyáron kétszer is képes voltam órákig melózni a szülinapi tortákkal, és minden percét élveztem, az ilyen gyors ebédek a másik végletet fémjelezik.

Hozzávalók: (4 személyre)

50-60 dkg lazacfilé
1 csomag készre nyújtott leveles tészta
3 teáskanál méz
3 teáskanál mustár

bors
kevés lenmag (vagy szezámmag)
1 kicsi tojás


A filét úgy vágtam fel-formáztam, hogy inkább négyzetes darabokat kapjak ( a negyedik inkább a levágott vékonyabb szélekből állt össze), leitattam róla minden nedvességet, enyhén sóztam és borsoztam. A leveles tésztát kissé vékonyabbra nyújtottam, négy téglalapot vágtam belőle, a széleket kihagyva  megkentem a mézzel elkevert mustárral, az alsó harmadára helyeztem a lazacdarabokat, ráhajtottam a tésztát és körben villával jól összenyomkodtam a szélét. A tésztabatyu tetejét háromszor bemetszettem, azután lekentem a felvert tojással, megszórtam a szezámmaggal és 190 fokra előmelegített sütőben a tészta pirulásáig, körülbelül 15-18 percig sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails