2016. március 17., csütörtök

Húsvéti (répaföld) brownie



Kevés ennél egyszerűbb húsvéti süti létezik - az összekever-megsüt kategória egyik minőségi nyertese kétségtelenül egy finom, magas kakaótartalmú csokival készült, vajtól selymes, tömény brownie.
Húsvét -> nyúl -> répa:  a sütiből egyszerűen upgradelhetünk  húsvéti édességet: megkenjük valamilyen kéznél lévő dzsemmel, a pirultabb széle tökéletesen alkalmasak morzsának, kész is a "veteményes"földje, és amíg sül a brownie, kevés marcipánból - vagy fondant-ból - gyurmázunk pár zöldséget a répaföldre.

Hozzávalók: (16-20 brownie, 20x20-as tepsi)
10 dkg darált mandula
5 dkg liszt
fél kk. só
1 csapott kk. sütőpor
5 dkg kakaó
4 nagyobb tojás
22 dkg (nád)cukor
1 tk. instant kávé
15 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé

10 dkg marcipán
1 kk. sárga, egy-egy csepp piros és zöld ételfesték
kevés porcukor
3-4 ek. sűrű dzsem vagy lekvár

A tészta első öt hozzávalóját elkevertem.A tojásokat, a cukrot és a kávét összekevertem, hozzáadtam az előzőekhez. 
A vajat és a kockákra tördelt csokit a mikróban (de lehet persze gőz fölött is) közepes fokozaton összelangyosítottam, simára kevertem és a tésztához adtam. Sütőpapírral bélelt formában, 175 fokra melegített sütőben 30 percig sütöttem.
 
Amíg a tészta sült, a marcipánt porcukrozott munkalapon átgyúrtam; 1 kávéskanálnyi sárga ételfestékbe egy csepp pirosat kevertem, így narancsszínű festéket kaptam, 8 dekányit ezzel, a maradékot a zöld festékkel színeztem. Porcukrozott munkalapon fél kisujjnyi répákat formáztam, a tetejére a zöld marcipánból pici szárat készítettem.
A kihűlt brownie-ból körben 1 cm-nyi tésztát levágtam, elmorzsoltam.
A megmaradt tésztát egyforma kockákra vágtam, megkentem a dzsemmel, és megszórtam a brownie-morzsával, a kockák közepébe illesztettem a marcipán répákat.

2 megjegyzés:

"saját levében" írta...

Megsütöttem, köszi! Nagyon jó ötlet ez a tetejére morzsolás!

Piszke írta...

Mert a széle a legjobb!! :)

Related Posts with Thumbnails