2015. március 11., szerda

Sütőben sült zöldségek



Ilyenkor tél végére már olyan édes minden gyökérzöldség, hogy simán rágicsálom a zellert és a petrezselyemgyökeret is, mint a répát, megsütve pedig azért különösen  jók, mert finom karamelles ízük van, amire a pici cukorral kívülről is rásegítünk. Ebben a verzióban a legütősebb mégis a narancsos olívaolaj finom aromája; ha valaki nem kap ilyen mennyei jóságot a Segítsüti nyertesétől, mint én, akkor kevés reszelt narancshéjjal dobja fel az olívaolajat a fűszerek elkeverésekor.

Hozzávalók: (2 személyre köretnek)

20-20 dkg répa,petrezselyemgyökér és zeller
1  csapott tk. só
1 kk. barna nádcukor
bors
2 tk. kakukkfű
2 tk. szárított rozmaring
2 ek narancsos olívaolaj és még a kisülést követően is locsoljunk rá ha nem sajnáljuk...:)


A sütőt 200 fokra előmelegítettem. A megtisztított zöldségeket nagyjából hasonló méretű hasábokra vágtam, majd 3 percig 8000Watton a mikróban pároltam, folpackkal szorosan letakarva. Leöntöttem róla a keletkezett levet, és beleforgattam a fűszeres-olívás keverékbe.
Kb. 20-25percig sütöttem.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails