2014. július 8., kedd

Áfonyás blondie



A brownie kistestvére messze nem annyira népszerű, pedig aki egy ilyen fehér csokis tömör gyönyör sütibe beleharap, az  megállapíthatja, hogy ennél jobban extracsokis édesség kevés van a világon. Áfonyával nemcsak jól néz ki, hanem nagyon finom is, de szükség van egy kevés lime-ra vagy citromra, hogy kiegyensúlyozza a csoki-gyümölcs édes párosát. Legjobb langyosan, a nyári extrémebb szobahőmérsékleten, mert a hűtőben a fehércsoki elveszti selymességét, de desszertként egy kis citromfagyival szuper a kánikulában is.

Hozzávalók:

15 vaj
15 dkg fehércsoki
20 dkg cukor
1 lime reszelt héja
1 kk. vanília kivonat
2 nagy tojás
5 dkg mascarpone
20 dkg áfonya
20 dkg liszt

4 kocka fehércsoki
áfonya a díszítéshez


A vajat kis lángon meglangyosítottam, belekevertem  a kockákra tördelt fehércsokit és simára kevertem. Belekevertem a cukrot, a vanília-kivonatot, a lime reszelt héját, az enyhén felvert tojásokat és a mascarponét, fakanállal simára kevertem. Rászitáltam a lisztet, elkevertem és a sütőpapírral bélelt 20x20 cm-es  formába simítottam a tésztát. Megszórtam az áfonyával, - 3 evőkanálnyit félretettem a díszítéshez - enyhén bele is nyomkodtam a szemeket. 160 fokos sütőben 35-40 percig sütöttem. Rácson hűtöttem ki, majd óvatosan kiemeltem a formából,  5x5 cm-es szeletekre vágtam. A díszítéshez a 4 kocka csokit apróra vágtam, egy csészében a mikróban 3-4 fordulat alatt, közben mindig megkeverve óvatosan felolvasztottam, egy levágott végű zacskóba töltöttem és becsíkoztam a süti, megszórtam a félretett áfonyaszemekkel.

Szobahőmérsékleten kell tálalni,  hogy kijöjjön a fehércsoki aromája, és 2 napig el is áll így.


2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ó, Piszke! Tudod, hogy az egyik kedvenc gyümölcsöm az áfonya? Mesefinom!

Szofi írta...

Ez igen!

Related Posts with Thumbnails