2014. január 22., szerda

Krémsajtos amerikai palacsinta



Bár simán kisütök a klasszikusból huszonötöt két serpenyővel pillanatok alatt, azért vacsorára hétköznap ritkán vállalom be. Ilyenkor játszik az amerikai palacsinta, amiből ezen a blogon is van kétféle, az interneten meg 1001, de jól jön ez az ezernegyedik recept is, hátha megtetszik valakinek. A leggyakrabban készített ricottás/túrós - a tartalmasabb fajta - helyettesítésére találtam ki, mert nem volt itthon egyik sem, de krémsajt igen. Nagyon lágy ízű és szaftosan puha lett a végeredmény, a Népek elégedettségüket fejezték ki, és gyorsan el is tüntették. Néhány adagnyi tésztát elmentettem, és tökéletesen kisült pár órával később is ugyanabból a masszából.

Hozzávalók: ( kb. 25-30  kisebb méretű palacsintához)

25 dkg liszt
4 dkg cukor
3 tojás
3  dl tej
1 kk sütőpor
20 dkg natúr krémsajt (Philadelphia vagy sajátmárkás)
 
A cukrot, lisztet és a sütőport jól elkevertem egy mély kancsóban, majd  simára mixeltem a  tejjel, a krémsajtal, majd a legvégén  a tojásokkal. Negyedóra pihentetés után forró, enyhén kiolajozott serpenyőben kb. 8 centi átmérőjű palacsintákat sütöttem, oldalanként kb 1,5 perc alatt.

1 megjegyzés:

Rita írta...

Nagyon finom volt!!! (Sajnos csak volt...)

Related Posts with Thumbnails