2009. augusztus 23., vasárnap

Szörnyburger -VKF! XXVII.



Kissé kétségbeestem, mikor Lúdanyó kiírásának végére értem. Merthogy saját edddigi tapasztalataim tulajdonképpen azt támasztják alá szülinapi buli ügyben, hogy a fiúkat a kaja a legkevésbé érdekli. Persze, legyen valami ennivaló, de a nyári szünet kellős közepén nálunk a szülinap arra jó, hogy 10-12 fiúgyermek ordítva focizzon órákig a 48 fokban, tűző napon, a kertben, majd ezután levonuljon a kiserdőbe számháborúzni, ami szintén ordítozással jár, leolvasásilag meg vitatkozásilag, hogy most akkor le van-e olvasva valaki vagy nem. Ezért például süthettem én az ünnepelt rendelésére tűzhányó tortát, meg spanyol hadigálya tortát - a közönséget azért megkímélném a művészi élménytől - az csupán olyan kötelező feladat volt a fiúknak, hogy gyertyagyújtás, gyorsan meg kell enni, aztán irány, action. Legmeglepőbb módon az idei, teljesen prosztó, kerek, csokis piskóta-csokis ganázskrém-marcipán oroszlán tortának volt a legnagyobb sikere, alig jutott belőle a szülőknek. Igazából egészséges bulikajáról meg végképp nem tudok beszámolni, talán a bio kölesgolyót kivéve, aminek akkor jön el az ideje, amikor 4-5 órányi maximális aktivitás után tizen ülnek a dolgozószoba asztalán felpréselődve a számítógép elé, és változatlanul ordítoznak, mert támadnak a klónok.
Meg hát a gyereket persze nevelni kell, egyfolytában, mert neveletlen lesz, de ha a szülinapján chipset kér meg kólát, amit tudatos szülei csak ünnepnapokon vásárolnak neki, azt is kisüveggel, akkor a szülinapi buliján van az is. Összefoglalva tehát, nálunk leginkább is isznak, mégpedig (ez itt a reklám helye) horvát citromos ásványvizet szopókás üvegből, rajta filctollal mindenki neve, és azután utántöltünk, nehogy kiszáradjon a csapat.
De hogy azon kívül, hogy időzítsük nyárra a szülinapot (tkp. szüljünk nyáron, ugye) , rebegjünk fohászokat a jó időért, zavarjuk ki a kölköket a kertbe meg az erdőbe és itassuk őket rogyásig, legyen valami fiúknak való ötlet is, itt a szörnyhamburger, amihez csak tetszés szerinti mindenkicsináljaahogyszereti fasírt/hamburger, zsemle, rengeteg ketchup és pár szeletelt mandula kell - a fogaknak. Ha megeszik benne a zöldségeket, az meg már bónusz.
Ja, kamaszlányoknak lehet esetleg vámpírként előadni, Meyer után szabadon...





Nézz bátran szembe a szörnnyel


Egy ezeréves Tina magazinból való az ötlet, ott talán olajbogyó szeme volt, de azt szerintem Ízbolygó és Tintaleves gyerekeken túl egyetlen általam ismert gyerek sem szereti :)


5 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Lehet, hogy nálunk azért volt másképp mert a fiamnak nővére van? :) Meg rosszul időzítettem a születésüket, októberre és decemberre :)

Vesta írta...

Vááá,de félelmetes!
Ez a folyamatos ordítozás nagyon ismerős, nem is tudom, hogy maradt ki az én írásomból,hiába na, az évek megszépítik az emlékeket!
De ugye a végén nem arra céloztál, hogy a Piszke gyerekek imádják a szegfűszeget? :)

Doctor Pepper írta...

:-):-) hát ez nagyon zsír!:):)

"saját levében" írta...

Ez jó! Ettől bizonyára végleg elszörnyednek a kölkek a gyorskajától és üvöltve rohanják le a brokkoli-ültetvényeket.

Piszke írta...

Igen a december különösen nagy kitolás, hiszen egy évet ell várni az összes ajándékra!!!

Egy a logikai utunk Vesta :DD Ahogy megnyomtam a közzététel gombot, rájöttem, hogy nem stimmel az olajbogyós felvetés...

Nem, a brokkoli ültetvények biztonságban vannak, de a pattogatott kukorica -ültetvények mindig megsínylik a bulikat...

Related Posts with Thumbnails