2007. június 18., hétfő

Málnaleves nemisbéka módra


Amiko DG-nél elolvastam a vaníliafagyis szederleves receptjét azonnal tudtam, hogy a hétvégén ki fogom próbálni, hogy csökkentsem a mélyhűtőre és a gyerekekre nehezedő nyomást. A kiskorú szekció már annyira el van telve a mediterrán tél és az afrikai tavasz eredeményeképpen gyümölcstől roskadozó kertünkben termett gyümölcsökkel, hogy megunta a máskor oly bevált legelészést, és csak erős szülői kényszer hatására hajlandó enni belőlük. (Plusz legyen leszedve és behűtve.)
Ezért tűnt jó ötletnek a kicsit átvariált leves, amivel akkora sikert arattam, mint már régóta semmivel. Köszönjük! Felvettük az állandó repertoárba, szerintem télen sem lesz a fagyasztóból ellenükre.

Tehát a hozzávalók:

60 dkg málna
1 liter víz
3 ek.citromlé
fél vaníliarúd
15 dkg vaníliafagylalt
1 dl tejszín

50 dkg málnát feforraltam a vízzel, a citromlével, a vaníliarúddal, és mivel a málna a szedernél érzékenyebb, le is vettem rögtön a tűzről. A vaníliarudat kihalásztam belőle arra az időre, amíg a botmixerrel simára kevertem. Ekkor jöttem rá, hogy a kiskamaszok szelektív önállóságának jó példájaként a Nagyobb a fagyi jó részét eltüntette, így csak 15 dkg fagyi jutott bele. Ezért 1 dl tejszínt óvatosan felhígítottam a meleg levessel, azt is belemixeltem, visszadobtam a vaníliarudat, és mehetett hűlni.
A további 10 dkg málnával és kicsi tejszínnel cifrázva ettük, egyesek - a fagyilopó!!! - 3 adagot is eltüntettek. Sőt, a kicsi maradékot nem volt szabad a szülőknek bekenalazni, ma az volt az első vakációs leves.

Mivel épp csak felforrt, 7 nagy csészényi adag lett belőle.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails