2010. november 20., szombat

Petrezselyem-krémleves





Van valaki a ki a húslevesből megeszi a főtt petrezselyemgyökeret? Én biztos nem. Viszont krémlevesnek ...Enyhén karamellizált, picit édeskés íz -azért  messze a csicsókától vagy a paszternáktól - mellé a zöldje friss zöldséges íze, ahogy hol egyik, hol másik érződik jobban. Nagyon finom!

Hozzávalók: (2 személyre)
20 dkg petrezselyemgyökér (tisztítva)

10 dkg krumpli

2 dkg vaj

1 tk. cukor

fél liter húsleves

4-5 szál  friss petrezselyem

fél dl tejszín


őrölt rózsabors
A zöldséget vékony karikákra vágtam és a vajon, a cukorral megszórva, néha megkevergetve  megdinszteltem. Mikor kezdett már üvegesedni, hozzádobtam a felkockázott krumplit, felöntöttem a húslevessel, sóztam, borsoztam és 20 perc alatt lefedve puhára főztem. Botmixerrel pürésítettem,és ekkor adtam hozzá a felaprított petrezselyemzöldet és a tejszínt is, és már csak 1 percre tettem vissza a tűzre.

Egy karakteres kemény sajtot  ráreszelve tökéletes krémleves.

4 megjegyzés:

Thrini írta...

Én megeszem. :) Mikor szedem ki a levesből, készülök a tálaláshoz, már akkor elkezdem eszegetni. Persze, ha valami rossz boltit, fás példányt kapok ki, azt nem szeretem én sem, akkor, az krémlevesnek sem jó, annak csak az ízét köszönhetjük. De szerencsére ritkán járok pórul.
Egyébként a fiúk nem eszik meg, viszont krémlevessel be lehet őket csapni....

Éva írta...

Ééééééééééééén! A legeslegnagyobb kedvencem!

Ildinyó írta...

Ejnye-bejnye nem esszük meg a finom zöldséget? :D :D Egyébként én is úgy vagyok vele, mint Thrini, sőt én jobban szeretem a húslevesben, mint a sárgarépát. :) Ez a leves csak remek lehet, pláne, hogy még petrezselyemzöld is van benne (másik nagy kedvenc). :)

chriesi írta...

Én is megeszem! :) Jó ötlet a krémleves.

Related Posts with Thumbnails