A tökéletesen összehangolt vasárnapi ebéd, már úgy értem, időre. A húslevesnek kell 3-4 óra minimum, a lassan sült kacsának/combnak is három, így azután, hogy bezöldségeljük a levest, betoljuk a sütőbe a húst, máris
Hozzávalók a kacsasülthöz (4 személyre):
1 pecsenyekacsa vagy 4 comb
só, bors
1 fej hagyma
A megmosott szárnyast megtörölgetjük, a nagyobb hájdarabokat lemetsszük, sózzuk, borsozzuk, ahol a bőr alatt vastagabb a zsírréteg, óvatosan beirdaljuk, a hagymát a hasüregbe dugjuk.. Ha comból van szó, azt elősütjük, mint itt, ezután, illetve egyébként pedig 140 fokos sütőbe rakjuk és szép lassan megsütjük. Ha egész madár, akkor a végén rá lehet kicsit engedni a grill, vagy 10 percre feltekerni a hőfokot.
Hozzávalók az almapüréhez:
6 savanykás, keményebb húsú alma ( én Granny Smith-t használtam)
2 dkg vaj
6 levél zsálya
kevés kakukkfű
Az almákat körben bemetszettem és a sütési idő felénél a kacsa mellé raktam. A vajat felolvasztottam, a zsályaleveleket és a kakukkfüvet apróra vágva rádobtam, kevergetve jól összemelegítettem és állni hagytam.
Amikor a hús kész lett, úgyis pihentetni kell kicsit; a vajat újramelegítettem, leszűrtem, az almák puha húsát kikapartam a héjából, és összeturmixoltam a vajjal.
Ez egy könnyebb köretvariáció a portóis-aszaltszilvás-diósnál, de legalább olyan jól sikerült.
Ez egy könnyebb köretvariáció a portóis-aszaltszilvás-diósnál, de legalább olyan jól sikerült.
1 megjegyzés:
Jól csúszott, az látszik a képen!
Megjegyzés küldése