Kisebb: Fekete.
Én: És mi a kedvenc állatod?
Kisebb: A cápa.
Én:És milyen tortát szeretnél a szülinapi bulira?
Kisebb: Rózsaszínű tortát.
Egyes rosszindulatú Emberek és Nagyobbak erre rávágnák, hogy: női logika..., megmondtuk...
Nem, nem.
Ez a GIRL POWER, sisters!
Nem, nem.
Ez a GIRL POWER, sisters!
Hozzávalók: (24 cm-es kapcsos formához)
-a piskótához
3 tojás
3 ek.cukor
3 ek.liszt
fél kk. sütőpor
- az eperkrémhez:
40 dkg eper (novemberben: fagyasztott)
1 db 450 gr-os natúr joghurt
2 púpozott evőkanál porcukor
4 dl tejszín
1 habfix
6 lapzselatin, plusz 1 teáskanál porzselatin vagy összesen 16 gr zselatin
4 ek. víz
- a díszítéshez:
4 dkg pillecukor
8 dkg porcukor
3 dkg étcsoki
kevés csokidara
A krémhez a joghurtot előző nap szűrőbe tettem, és egy éjjel a hűtőben lecsöpögtettem.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a tortaforma alját sütőpapírral béleltem.
A tojásokat szétválasztottam, és a sárgáját sűrű, világossárga, krémes habbá vertem a cukorral., ezután a sütóporral átszitált lisztet hozzákevertem. A tojásfehérjét kemény habbá vertem és 3 részletben óvatosan homogén masszává forgattam a tojásos-cukros-lisztes sűrű krémmel.
A tortaformában egyenletesen elsimítottam a piskótamasszát és tűpróbáig (ez most csak 10 perc, volt mert vékony a lap) sütöttem.
Rácson hűtöttem ki, a sütőpapírt lehúztam a piskótáról, és pontosan visszaigazítottam a kapcsos formába.
A krémhez a lecsöpögtetett joghurtot a kiolvasztott eperrel ( a levével együtt, amit engedett) összeturmixoltam. Ez 6 dl sűrű turmixot jelentett, ehhez van igazítva a zselatin mennyisége! Ha a az eper levesebb, vagy a joghurt kevésbé sűrű, a zselatin mennyiségén igazítani (emelni) kell, mert nem fog megdermedni a krém.
A zselatint a 4 evőkanálnyi vízben megáztattam, addig a tejszínt egy habfix és 2 evőkanál porcukor hozzáadásával habbá vertem.
A megpuhult zselatint kis lángon lassan átmelegítettem, közben simára kevertem, (forralni nem szabad) langyosan a joghurtos krémbe csorgattam és a kézi mixer segítségével egyenletesen eloszlattam. Ezután forgattam bele a tejszínhabot, majd a krémet a piskótalapra öntöttem és elsimítottam. Behűtöttem, és már 4 óra múlva kész lett a tökéletes, vágható, de kicsit sem gumis állagú rózsaszín torta.
A rózsák pillecukor-fondantból készültek (itt a részletes leírás), a csokilevelekhez pedig mentaleveket használtam, aminek a hátulját olvasztott étcsokiba mártottam, visszahűtöttem, és a megdermedt csokilevelekről óvatosan lehúztam az igazit.
A torta nekünk így pont elég édes volt, de ez egyéni ízlés dolga, a cukor mennyisége emelhető, az függ az eper édességétől is.
1 db 450 gr-os natúr joghurt
2 púpozott evőkanál porcukor
4 dl tejszín
1 habfix
6 lapzselatin, plusz 1 teáskanál porzselatin vagy összesen 16 gr zselatin
4 ek. víz
- a díszítéshez:
4 dkg pillecukor
8 dkg porcukor
3 dkg étcsoki
kevés csokidara
A krémhez a joghurtot előző nap szűrőbe tettem, és egy éjjel a hűtőben lecsöpögtettem.
A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a tortaforma alját sütőpapírral béleltem.
A tojásokat szétválasztottam, és a sárgáját sűrű, világossárga, krémes habbá vertem a cukorral., ezután a sütóporral átszitált lisztet hozzákevertem. A tojásfehérjét kemény habbá vertem és 3 részletben óvatosan homogén masszává forgattam a tojásos-cukros-lisztes sűrű krémmel.
A tortaformában egyenletesen elsimítottam a piskótamasszát és tűpróbáig (ez most csak 10 perc, volt mert vékony a lap) sütöttem.
Rácson hűtöttem ki, a sütőpapírt lehúztam a piskótáról, és pontosan visszaigazítottam a kapcsos formába.
A krémhez a lecsöpögtetett joghurtot a kiolvasztott eperrel ( a levével együtt, amit engedett) összeturmixoltam. Ez 6 dl sűrű turmixot jelentett, ehhez van igazítva a zselatin mennyisége! Ha a az eper levesebb, vagy a joghurt kevésbé sűrű, a zselatin mennyiségén igazítani (emelni) kell, mert nem fog megdermedni a krém.
A zselatint a 4 evőkanálnyi vízben megáztattam, addig a tejszínt egy habfix és 2 evőkanál porcukor hozzáadásával habbá vertem.
A megpuhult zselatint kis lángon lassan átmelegítettem, közben simára kevertem, (forralni nem szabad) langyosan a joghurtos krémbe csorgattam és a kézi mixer segítségével egyenletesen eloszlattam. Ezután forgattam bele a tejszínhabot, majd a krémet a piskótalapra öntöttem és elsimítottam. Behűtöttem, és már 4 óra múlva kész lett a tökéletes, vágható, de kicsit sem gumis állagú rózsaszín torta.
A rózsák pillecukor-fondantból készültek (itt a részletes leírás), a csokilevelekhez pedig mentaleveket használtam, aminek a hátulját olvasztott étcsokiba mártottam, visszahűtöttem, és a megdermedt csokilevelekről óvatosan lehúztam az igazit.
A torta nekünk így pont elég édes volt, de ez egyéni ízlés dolga, a cukor mennyisége emelhető, az függ az eper édességétől is.
10 megjegyzés:
Az én anyukám miért nem sütött nekem ilyen királylányoknak való tortát?
Fogadj örökbe...!:)))))))))))
Csodás :)
Gyönyörűszép, de hova dugtad a cápákat?! :)
Nagyon csini torta. De a szöveg a legjobb! :)))
Köszi lányok :)
A szöveg ugye lopott, a kislányomtól...
A cápák...plüss formában vannak jelen egyelőre.. de hátha tengerbiológus lesz...
Meseszép!
Boldog szülinapot a kis királylánynak! Gyönyörű tortája lett!
Hű, nagyon szép!
És boldogot a kisebbik jófej csajnak a családban:)
Miért nincs nekem lányom??? :(
Ez csodaszép lett.
Boldog szülinapot?
csináld meg magadnak..mert megérdemled!és a színétől függetlenül a fiúk is bírták!
Igen, boldog hetediket :)
Megjegyzés küldése