2017. március 28., kedd

Camembert vele sült fokhagymás-petrezselymes mini zsemlékkel



Be kell valljam, ha külföldön vagyok, amit biztos mindig hozok haza: élesztő. Ha valahol ellenőrzik a feladott poggyász tartalmát, akkor tuti, őrültnek néznek, és már számos csillag van a nevem mellett különféle adatbázisokban, hiszen ez ráadásul sosem egy csomag élesztőt jelent, hanem minimum egy kisebb gyűjtőcsomagolást, ha Franciaországból jövök, akkor meg legalább hármat. Meg vagyok győződve róla egyrészt, hogy egyszerűen jobb minőségű másutt az élesztő, vagy ha nem is jobb, akkor más. Na és emellett általában a csomagoláson van recept is, és igen, tele a net receptekkel, de ezek általában mindig valamilyen helyi kelt tésztát jelentenek, teljesen alap, jól bevált receptekkel, és amit eddig csomagolás hátuljáról kipróbáltam, mind tökéletesen működött is.
Most a finn élesztő bizonyíthatott, és elmondhatom, nem csalódtam, pillanatok alatt életre kelt és szuper levegős kis mini zsemléket produkált.
Persze ebben a receptben azért nem az élesztő a lényeg, hanem a kérgében sült, belül olvadt sajt, amit a forró kis cipókkal tunkolunk ki és hozzá ropogtatjuk a pirult magokat...Ilyen méretben pont együtt lesznek kész, a bevágott sajt már kezd kicsit púposodni a zsemlék pedig aranyszínűek. Ekkor már csak a vajas-olívaolajos kenegetés hiányzik egy tökéletes vacsorához.
Nekem nagyon bejött hozzá egy leheletnyi méz a sajt tetejére, de legközelebb juharsziruppal meg sűrű, mézes balzsamecettel  is megpróbálom...


Hozzávalók: (4 személyre)

1 db 25 dkg-os camembert
1 db 12,5 dkg-os camembert
2 marék pekándió/dió
pici méz
1 dl langyos víz
3 dkg élesztő/11.gr szárazélesztő

1 ek.cukor
60 dkg liszt (+/-5 dkg)
3 dl langyos tej
10 dkg   olvasztott  vaj
1,5 tk.só

-a tetejére:
2 dkg olvasztott vaj
1 ek.olívaolaj
 4gerezd fokhagyma
 egy ek. aprított petrezselyemzöld/snidling



Az élesztőt 10 perc alatt megfuttattam a cukros, langyos vízben. A tejet is meglangyosítottam, azután a só kivételével minden hozzávalót összekevertem és 6-8 percig dagasztottam. Csak a végén dagasztottam bele a sót. Ekkorra kellemesen ruganyos, egy picit sem  ragadós tészta lett belőle. Kivajazott, folpackkal szorosan lezárt tálban langyos helyen egy órát kelt.
Lisztezett munkalapra borítottam, kétfele osztottam, majd hosszúkás formára alakítottam és addig felezgettem a tésztarudakat, míg kb. hüvelykujjnyi tésztadarabokat kaptam. Laza kis golyókká  formáltam őket (nem kell kigyúrni belőlük a levegőt semmiképp) és sütőpapírral bélelt tepsin a két sajt köré rakosgattam. Húsz percet hagytam még kelni. ( A második adag pedig közel 40 percet várt míg a sütőbe került, de így is tökéletes volt.) A sajtokat középen, keresztben bemetszettem, a tésztát vékonyan megkentem tejföllel ( ez nagyon jól helyettesíti a tojást) és 190 fokra előmelegített sütőben kb 18-20 perc alatt megsütöttem. 5 perccel a sütési idő lejárta előtt szórtam meg a sajtot a pekándióval.
A sütőből kivéve  kentem meg az összezúzott fokhagymával és petrezselyemmel elkevert vajjal-olívaolajjal.

Ezt a szuper minizsemle receptet használtam hozzá.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Megosztom ezt a bizonyságot azokkal a partnerekkel, akik azért küzdenek kapcsolataikkal, mert létezik egy tartós megoldás. A férjem 3 évre elhagyott engem és a 2 gyerekünket egy másik nőért. Megpróbáltam erős lenni csak a gyerekeimért, de nem tudtam úrrá lenni a fájdalmamon, ami a szívemet gyötörte. Megsérültem és összezavarodtam. Segítségre volt szükségem, ezért kutattam egy kicsit az interneten, és rábukkantam egy webhelyre, ahol láttam, hogy Dr. Ellen, egy varázsló segíthet visszaszerezni szerelmeseit. Felvettem vele a kapcsolatot, és egy különleges imát és varázslatokat mondott értem. Meglepetésemre a férjem 2 nap után hazatért. Így hát összejöttünk, és annyi szeretet, öröm és béke volt a családban. Felveheti a kapcsolatot Dr. Ellennel is, aki egy hatékony megoldási asszisztens
1) Nyerd vissza a volt barátodat
2) Hozd össze a férjet és a feleséget
3) hagyja abba a rémálmok ismétlését
4) Gyógynövényes gyógymód HIV és rák ellen
5) Erőteljes varázsgyűrű
6) szerencsebűbáj
7) A rögeszmék megtörése
8) Szülési és terhességi problémák. Vegye fel vele a kapcsolatot az EMAIL címen: ellenspellcaster@gmail.com
Whatsapp +2349074881619

Related Posts with Thumbnails