2016. január 27., szerda

Gyömölcskenyér csokiszalámi



Igazából majd  karácsonykor lesz jó elővenni ezt a receptet, de legyen meg most, így nem felejtődik el: hogyan hasznosítsuk a kimaradt/megmaradt gyümölcskenyeret. Mivel ez a gyümölcskenyér rendesen tele van pakolva szárított gyümölcsökkel, dióval, mandulával ebbe a 25 cm-es rúdba tulajdonképpen csak a dobozformából kinövögető teteje került, amit azután levágtam egyenesre, hogy a formából kifordítást követően ne billegjen, meg egy kis maradék vége, ami már nem bírta a versenyt a beiglivel és a szilveszterre készült fatörzstortával.


Hozzávalók:

40 dkg gyümölcskenyér
2 dkg holland kakaó
4 dkg porcukor
5 dkg vaj
pár evőkanál barackdzsem
rum vagy valamilyen  édes likőr az összeállításhoz

A szikkadt gyümölcskenyeret összetördeltem,  késes robotgépben jó alaposan átforgattam és morzsásítottam, utánadobtam a kakaót és a porcukrot, a puha vajat is. A végén annyi dzsemet és rumot adtam hozzá, hogy ne ázzon el a tészta, ne legyen vizes, csak nedves tapintású. Hosszúkás rúddá formáztam folpack segítségével, betettem egy órára a hűtőbe, majd kevés porcukorba forgattam.
Hűvös kamrában szikkasztottam pár órát a szeletelés előtt.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails