2015. július 29., szerda

Német meleg krumplisaláta




Ennél a salátánál már szó volt róla, hogy a salátának milyen kritériumoknak kell megfelelnie, ha sikeresen el akarom adni a család férfitagjainak: legyen benne sok sajt és/vagy bacon és/vagy majonéz.  Ez a meleg krumplisaláta megfelel ezeknek az alapvető kritériumoknak, olyannyira, hogy sokszor inkább köretként szerepel nálunk, és mellé van még esetleg valami natúr zöldsaláta is, de ezt igazából nem nagyon igényli senki, hiszen elégedettek, hogy salátát esznek...
A cukor épp úgy kell bele, mint minden ételbe, ahol fontos az édes-sós-savanykás egyensúly, a bacon sósságától függ, hogy egyébként utóbb picit kell-e még sózni a tálalás előtt.

Hozzávalók:

1 kg salátának való - lehetőleg apróbb szemű -  krumpli
2 tk. só a főzővizébe
10 dkg császárszalonna
2 dkg vaj
1 csomó újhagyma vagy egy kicsi fej lilahagyma
2 kk. barnacukor
fél citrom leve
2 ek. majonéz
pár tekerésnyi bors

A krumplit - a kicsiket egészben, a nagyobbakat félbe vagy négybe vágva - sós vízben megfőztem. A császárszalonnát apró kockákra vágtam és egy nagy serpenyőben a kevés vajon kis lángon megpirítottam. Mikor kész volt, beleforgattam a még meleg krumplit, a felaprított - most - lilahagymát, megszórtam a cukorral (igen, kell bele) meglocsoltam a citromlével, borsoztam  és hozzáadtam a kevés  majonézt is.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails