2014. április 28., hétfő

Kókusz-csokimousse torta




Ha csoki és kókusz  egy sütiben akkor mindenkinek a kókuszos keksztekercs és a kókuszkocka jut eszébe. Kókuszos keksztekercs - a legjobb, amit valaha ettem - van a blogon, és kókuszkocka torta is van, de ez a süti mindkettőt lehagyja kókuszosságban és csokisságban.Ha nem hiszitek, próbáljátok ki... Nálunk dupla névnapra készült már több mint egy hónapja: a piskótában szinte csak kókusz van liszt helyett, (na és igazi tojásfehérje-faló recept) a hab meg a bevonat pedig a csokis részért felel. Egy baja van csak a tortának: kellene állnia egy napot a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek, de erre nem nagyon lesz esélye.

Hozzávalók: (18-20 cm-es kerek formához)

6 tojás fehérje (180 gr)
6 ek hideg víz
16 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék
3 dkg liszt

- a csokihabhoz:

20 dkg étcsokoládé
3,5 dl tejszín
1 habfix
1 ek porcukor

-a bevonathoz:

0,5 víz
0,4 dl tejszín
7 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1,5  lap zselatin

A sütőt 160 fokra előmelegítettem, a formát sütőpapírral béleltem.
A tojások fehérjéből kézi mixerrel nem túl kemény habot vertem, és a végén, még mindig mixelve hozzáadtam néhány részletben a cukrot és a vizet, és még. kb 4 percig vertem nagy fokozaton: nem kell kemény, habcsókszerű masszának lennie, de legyen sűrű és kissé tömörebb. A lisztet és a kókuszreszeléket elkevertem, a habra szitáltam, majd óvatosan átforgatva egyneművé kevertem. A formába töltöttem, elsimítottam, és a sütő középső rácsán kb. 30 percig, tűpróbáig sütöttem.A formából kiborítva rácson hűtöttem ki.
1,5 dl tejszínt felforrósítottam ( ne forrjon, mert különben összerántja a csokit, de legyen egész forró: a tűzről levéve várjunk 1-2 percet ) és az apróra tört étcsokira öntöttem, hagytam öt percig állni. Addig a maradék 2 dl tejszínt habbá vertem a porcukorral és a habfix-szel. Az étcsokis tejszínt simára és fényesre kevertem, és a kézimixer legkisebb fokozatán egyenletesen belekevertem a tejszínhabba. Félórára a hűtőbe raktam a krémet. 
Ezután a tésztát 3 lapba vágtam, megtöltöttem a lapokat a háromfele osztott habbal, így a torta tetejére is egy réteg hab került. Hűtőbe raktam.

A  zselatinlapokat  2 kanálnyi vízben megpuhítottam. A többi vizet és az összes többi hozzávalót simára kevertem és felmelegítettem - forrnia nem kell, és óvatosan kell  keverni, ne legyen buborékos, mert akkor nem lesz sima, tükörszerű a felület. A puha zselatinlapokat hozzáadtam, hagytam félórát hűlni, majd  a torta tetejére öntöttem

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails