2014. február 6., csütörtök

Epres-túrókrémes rakott piskóta



Tavaly tavasszal elhatároztam, hogy amikor a legjobb áron jutok eperhez, szorítok helyet neki  a kicsi mélyhűtőnkben, úgy, ahogy a legoptimálisabb: turmixolva.Azért, mert milyen jó lesz majd tél közepén eperturmixot inni, hogy fogják csípni a gyerekek. És tényleg. Szerintem az eper volt a titka ennek a kis semmi édességnek is, amit lusta voltam poharakba öntögetni, inkább minimális zselatinnal tortaszerűen csináltam meg és úgy ették, mintha valami szuper cukrászati teljesítmény lenne mögötte, pedig legközelebb ők fogják csinálni :)

Az eper finom érett benne, szerintünk elég ennyi cukor, mert a babapiskóta eléggé édes. A piskótát nem mártottam meg semmiben, de egy kis alkoholos locsolgatást elbír, viszont a krém puhít rajta annyit, míg megdermed, hogy tökéletesen vágható, nem ropogós, de nem is puha, mint egy tiramisuban.


Hozzávalók: 6-8 szelethez, 18-20 cm-es dobozformához)

20 dkg túró
15 dkg tejöl
2 dl tejszín
20 dkg eper pürésítve (fagyasztott)
6 dkg porcukor
4 lap zselatin
4 ek víz
24 db babapiskóta



A zselatinlapokat a vízben megáztattam, a formát alufóliával béleltem.
A túrót kissé  áttörtem a cukorral, majd összekevertem a tejföllel, a kiolvadt eperpürével és beleforgattam a habbá vert tejszínt. A zselatinlapokat kis lángon átmelegítettem, simára kevertem és a kézi mixert járatva egyenletesen elkevertem az epres krémben.
A babapiskótákat 3 rétegben raktam le a krémmel, majd 4 óra hűtés után a fomából kifordítva tálaltam.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nyamm-nyamm de finom! Meggyem van. Avval is működnie kéne... nagyon guszta!

Related Posts with Thumbnails