2013. augusztus 29., csütörtök

Túrós gofri



Ricottás (túrós) amerikai palacsinta vagy gofri? Mindegy, a tészta ugyanaz. 
Kipróbáltam, perfektül működik,bár kétségtelen a palacsinta gyorsabb kicsit - sose sütöm ki előre egyiket sem, mivel gyűlölöm bármilyen kihűlt étel gondolatát is, inkább kiviszem a gofrisütőt az étkezőbe, és azután vár mindenki a sorára :)
 Nem is tudom mióta - jó régóta, mióta van gofrisütőm - rendszeresen sütök gofrit, mégis ez az első ( és alapból nem is gofri) recept a blogon. Nálunk sose desszert, hanem olyan funkciót tölt be, mint a palacsinta - erősebb leves után édes második fogás. Na  azért nem annyira egyszerű: a Nép szerint csak akkor gofri igazán a gofri, ha van hozzá csokipuding, nutella és tejszínhab is a dzsemek mellett -  a túró ebben a receptben a tésztában van. És még így se elég egy sima adag, mindig másfeles szorzóval csinálom a receptet.

A tészta eltérése miatt a "normál" gofrihoz képest szerintem nyugodtan lehet picit pirultabbra hagyni, kívül így ropogós lesz, belül pedig a túró adja a puhaságát -viszont mindig rácsra szedjük, hogy ropogós maradjon.

Hozzávalók: (ez másfél adag, kb 20 db, 12-14 cm átmérőjű gofri lesz belőle)

35 dkg túró
6 tojás
3,5 dl tej
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
csipet só
7 dkg vaj

A túrót áttörtem a tojások sárgájával és  a tej felével, hozzáadtam  a sütőporos lisztet majd a tej másik felét és a megolvasztott vajat.A tojások fehérjét kemény habbá vertem, a masszához adtam két részletben, majd hozzákevertem a liszt másik felét is.Ha nagyon sűrűnek találjuk a tésztát,  plusz fél deci tej mehet még hozzá - ez függ attól, ennyire volt száraz a túró, és milyen a liszt minősége.

A tésztát egy órát pihentettem, majd enyhén kiolajozott sütőben sütöttem.





1 megjegyzés:

csuszta írta...

kipróbáltam, de vmi nekem nem klappolt vele :( cukor nincs is benne egyáltalán? híg is lett kicsit a tészta. végül palacsintákat sütöttem belőle inkább. finom volt, csak másra számítottam :)

Related Posts with Thumbnails