2012. február 9., csütörtök

Fehércsokihab gránátalmával



Igen, ez recept :)). Méghozzá a legelső a sorban a habszifonos receptek közül. Sós habot még nem csináltam vele, de majd, ha nem figyelnek oda a Népek, ki lesz próbálva az is. Ez az első legegyszerűbb arra volt próba, hogy tényleg, nem muszáj bele csak tejszínt tenni.Ehhez nem árt, ha olyan szifonunk van, aminek szétszedhető a feje, mert így tuti tisztítható; és bár a habosabb eredményért a használati utasítás szerint lehet a félliteres szifonba 2 patront is nyomni, én ezt kifejezetten nem tanácsolom senkinek. Én sose próbálnám ki, kizárólag ipari szifonnál, ez pedig háztartási cucc, a habbal meg meg vagyok elégedve, nem húzta le a fehércsoki sem.

Hozzávalók: (6 adaghoz)

3 dl tejszín
10 dkg fehércsoki
1 nagyobb gránátalma

A habszifont és 2 dl tejszínt jól behűtöttem. A fehércsokit lereszeltem, és további egy dl tejszínbe lassan, kevergetve, kis lángon beleolvasztottam. Hagytam kihűlni, ezt is a szifonba öntöttem, és egy patronnal habot csináltam. 
A gránátalmából kiütögetett magokat pohárba osztottam, de hagytam keveset a kész hab tetejére is.

Úgy tapasztaltam, a kevés maradék egy-két napig még tárolható a hűtőben, azután besűrűsödik és nehezebben kinyerhető.

2 megjegyzés:

kolozsgabi írta...

Jól néz ki és érdekes ötlet, de egy idő után nem esett össze??
Én elég félős természetű vagyok, már, ami a habszifont illeti, valószínűleg inkább hűtés után habverővel felverném. Biztos nagyon finom, akár banánnal is ki lehetne próbálni (mivel gránátalmát nem látok mostanában sehol)

Piszke írta...

Lehet bele zselatint is használni, úgyis kijön a szifonól.De onnan zselatin nélkül is friss, tökéletes hab állagban jött ki, ezért szerintem felesleges. És mivel rögtön ettük, így nem tudtuk ki se próbálni meddig bírja kinn. A sima tejszínhabhoz képest a fehércsoki ad bizonyos plusz tartást neki, ez biztos.

Related Posts with Thumbnails