Igen, ez recept :)). Méghozzá a legelső a sorban a habszifonos receptek közül. Sós habot még nem csináltam vele, de majd, ha nem figyelnek oda a Népek, ki lesz próbálva az is. Ez az első legegyszerűbb arra volt próba, hogy tényleg, nem muszáj bele csak tejszínt tenni.Ehhez nem árt, ha olyan szifonunk van, aminek szétszedhető a feje, mert így tuti tisztítható; és bár a habosabb eredményért a használati utasítás szerint lehet a félliteres szifonba 2 patront is nyomni, én ezt kifejezetten nem tanácsolom senkinek. Én sose próbálnám ki, kizárólag ipari szifonnál, ez pedig háztartási cucc, a habbal meg meg vagyok elégedve, nem húzta le a fehércsoki sem.
Hozzávalók: (6 adaghoz)
3 dl tejszín
10 dkg fehércsoki
1 nagyobb gránátalma
A habszifont és 2 dl tejszínt jól behűtöttem. A fehércsokit lereszeltem, és további egy dl tejszínbe lassan, kevergetve, kis lángon beleolvasztottam. Hagytam kihűlni, ezt is a szifonba öntöttem, és egy patronnal habot csináltam.
A gránátalmából kiütögetett magokat pohárba osztottam, de hagytam keveset a kész hab tetejére is.
Úgy tapasztaltam, a kevés maradék egy-két napig még tárolható a hűtőben, azután besűrűsödik és nehezebben kinyerhető.
2 megjegyzés:
Jól néz ki és érdekes ötlet, de egy idő után nem esett össze??
Én elég félős természetű vagyok, már, ami a habszifont illeti, valószínűleg inkább hűtés után habverővel felverném. Biztos nagyon finom, akár banánnal is ki lehetne próbálni (mivel gránátalmát nem látok mostanában sehol)
Lehet bele zselatint is használni, úgyis kijön a szifonól.De onnan zselatin nélkül is friss, tökéletes hab állagban jött ki, ezért szerintem felesleges. És mivel rögtön ettük, így nem tudtuk ki se próbálni meddig bírja kinn. A sima tejszínhabhoz képest a fehércsoki ad bizonyos plusz tartást neki, ez biztos.
Megjegyzés küldése