Az évek során lassan gyarapodott a kiszúróforma-készletem ( és megint elfelejtettem visszavinni egy kölcsönkértet) ráadásul vannak köztük padláson talált darabok is úgy a II. világháború előttről. Némelyikről azt sem tudom, mi lehet, van amit pl. manósapkának tippelek, de lehet hogy csak az évtizedek hagytak nyomot rajta. A különféle kiszúróformákhoz vonzódás igazi giccses dolog, a pasztellrózsaszín meg halványsárga cukormáz még rátesz egy lapáttal, de nyugodtan mondhatom a nyalókaforma miatt, hogy kizárólag a gyerekek kedvéért csináltam, pedig ez azért nem teljesen igaz.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg mandula
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
A lisztet és a hideg vajat aprítógépben morzsássá dolgoztam, a munkapultra kiöntve gyorsan összegyúrtam a cukorral, kb kisujjnyi vastagra nyújtottam, kiszaggattam és 15 cm-es hurkapáclikákat tűztem a figurák aljára, óvatosan a tésztaréteg közepén haladva.
180 fokra melegített sütőben, sütőpapíron 15-húsz perc kellett a figurák megsüléséhez, de csak kissé kihűlve lehet kivenni, mert a tészta könyen törik melegen - cserébe napokig omlós a magas vaj- és mandulaolaj tartalma miatt.
A cukormáz porcukor és kevés citromlé/málnalé és pár természetes színező - kakaópor, pici kurkuma - sűrű keveréke, csak a türelmünk és a fantáziánk szab határt a díszítésnek.
Boldog Húsvétot!
A tészta Horváth Ilona, de nem kiszúrós, hanem eredetileg vaníliás kifli, amit én gyerekkoromból a lakodalmakból ismerek.
Egy profi cake pops gyártó: Bakerella.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg mandula
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
A lisztet és a hideg vajat aprítógépben morzsássá dolgoztam, a munkapultra kiöntve gyorsan összegyúrtam a cukorral, kb kisujjnyi vastagra nyújtottam, kiszaggattam és 15 cm-es hurkapáclikákat tűztem a figurák aljára, óvatosan a tésztaréteg közepén haladva.
180 fokra melegített sütőben, sütőpapíron 15-húsz perc kellett a figurák megsüléséhez, de csak kissé kihűlve lehet kivenni, mert a tészta könyen törik melegen - cserébe napokig omlós a magas vaj- és mandulaolaj tartalma miatt.
A cukormáz porcukor és kevés citromlé/málnalé és pár természetes színező - kakaópor, pici kurkuma - sűrű keveréke, csak a türelmünk és a fantáziánk szab határt a díszítésnek.
Boldog Húsvétot!
A tészta Horváth Ilona, de nem kiszúrós, hanem eredetileg vaníliás kifli, amit én gyerekkoromból a lakodalmakból ismerek.
Egy profi cake pops gyártó: Bakerella.
7 megjegyzés:
hehe, ezek nagyon viccesek és édesek! :))
Boldog Nyuszit Neked! :)
macaronnal láttam már ilyen "nyalókákat" asszem a tartelette blogon. nagyon jópofák voltak azok is, és ezek is nagyon édesek!
Anyukám minden omlós típusú sütit ezzel a recepttel készít már évek óta. :) :)
Aranyosak a nyalókák, már Bakerella-nál is néztem.
Cute little bunch of cookies !
Boldog Húsvétot !
a csibe a kedvencem :)
Hát igen ő olyan kis introvertált lett:)
nehemmm is, csak látszik, h. megvan a véleménye a dolgokról :)
Megjegyzés küldése