2009. március 18., szerda

Közétkeztetés II.

Kisebb: Ma káposztástészta volt az oviban az ebéd!

Én: Brrrrrrrrrrrrr!!! Izé...tudod én azt nem szeretem, szerintem nagyon rossz.

Kisebb: Nem, Anya, nagyon finom, de tényleg.
A porcukortól EGYÁLTALÁN NEM lehet érezni a káposzta ízét!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az enyémek állandóan kukoricafőzeléket követelnek, és nem hiszik el, hogy olyan étel nincs, mert pl. az oviban van.

MGL írta...

Azt sem értem, hogy mért kell cukorral tömni a gyerekeket ebédkor...úgyis eszenk, isznak elég cukrot napközben.

murok marci írta...

én is ki nem állhattam soha a káposztás tésztát. teszem ezt mai napig is. az egyetlen étel, aminek még csak az illatától is rosszul tudok lenni. ezen az ellenérzésen még a porcukor sem segítene.

Renáta baba írta...

Én nagyon szeretem,de cukor nélkül,sósan-borsosan!!!!

Piszke írta...

Hát ízlés dolga a káposztás tészta, de abban szerintem mindeki egyetért, hogy nem kifejezetten ovodások viszonylag egészségesnek várható heti menüjébe való:( Porcukorral vagy anélkül... mindegy.Azt hiszem mondjuk 15 ovisra elég mondjuk 40 dkg sajt meg másfél kiló tészta és fejenként 100-120 ft-ból megoldották egy gyerek ebédjét...Ha van előtte egy jobb minőségű ivólé, akkor meg 150ből...

Kukoricafőzelék...kicsit elcsúszott valahogy a konyhai fantázia iránya talán :D


Valószínű cukor nélkül egyetlen gyerek se enné meg...Az meg hogy nézne ki...
De már belefáradtam az akadéskoskodó-magyarázó-ugyanannyiból-lehet-jobbat-is-szülői-értekezleten-felszólaló-anyuka-szerepbe :(

Garffyka írta...

káposztás tészta sok-sok borssal és csipetnyi cukorral meghintve, pár perc pihentetés után (a cukor ne recsegjen a fogam alatt :-) isteni finom. Családi legenda szerint kislányként (elég rossz evő) egy alkalommal leültem a kisszékre, ölembe vettem a fazekat és csak ettem, ettem a káposztás tésztát :-)
kukorica főzelék, nem lehetséges, hogy kukoricás-krumplis levesnek indult csak beleborult a habarás?
azzal mondjuk én sem értek egyet, hogy az oviban sokszor teletömik a gyereket cukorral, tartósítóval, így elég szélmalomharcnak tűnik, hogy otthon szinte kizárólag 'tiszta forrásból' valót eszik.

Related Posts with Thumbnails