2007. december 17., hétfő

Mogyorós-nutellás süti



Vagyishát mogyorós mogyorókrémes. Adventkor minden hétvégén készül nálunk valamilyen aprósütemény, aminek a felét megpróbálom elmenteni egy jó nagy dobozba, és akkor meg van oldva az ünnepek alatti édes rágcsálnivaló. A mentés néha sikertelen, mert bizony ahhoz nagyon kőszívűnek kell lenni. Tavaly így jártam a mogyorós rudakkal, ami Lajos Mari receptje volt a Nők Lapjában, és olyan jól el voltak benne találva az arányok; megvolt benne minden, ami kell: intenzív mogyoróíz, vajas omlósság, egy kis csokimáz... Már tudtam, hogy az újság már nincs meg, és amíg azon filózgattam, hogy szerezhetném be, az idő csak telt. Persze idén megint volt- épp időben - egy mogyorós receptje, gondoltam nem sokban különbözik, legyen az. Aztán amikor kihalásztam a kamrámból a nagy hóemberes dobozt, alóla kikandikált a kivágott recept. Hát igen, tutira akartam menni tavaly, csak kár, hogy elfelejtettem...
Ami pedig a két receptet illeti: 2-3 dkg-os eltérések ide vagy oda, a lényeg ugyanaz.

Hozzávalók:

30 dkg liszt
15dkg porcukor
15 dkg darált mogyoró
1kk.vaníliaeszencia vagy 2 cs.vaníliás cukor
15 dkg vaj/margarin
1 tojás sárgája
1 nagy ek. nutella (eredeti recept szerint tejföl, de nem tetszett)

étcsoki a díszítéshez

A vajat az aprítógépben a fele liszttel morzsásra dolgoztam, aztán egy nagy tálban gyorsan összegyúrtam az összes többi hozzávalóval. Egyórát pihentettem a hűtőbe, fél centi vastagra nyújtottam, rengeteg kisebb-nagyobb szívecskét szaggattunk belőle a Kisebbbel és a 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttük.

Részben csokiba mártogattam, és mikor már nagyon untam, a felolvasztott étcsokiba mártott kiskanállal többször átcikáztam a szorosan egymás mellé rakott szívek fölött.

Ropogós süti, lehet hogy a tejföl lágyította volna, de vigyáznom ennek a felére is kellett.

Kicsit vékonyabbra nyújtva valami jó kis ribizli-vagy málnadzsemmel összeragasztva sem lenne rossz.



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

méltánytalanul nincs kommentelve ez a recept... én már elkészítettem egyszer és tök jó volt! azóta is fülrágás van, ezért holnap megint megpróbálkozom vele. remélem, most sem hagy cserben:)
ancsa

Piszke írta...

Köszi Ancsa :), örülök, hogy ízlik, főleg a célszemélyeknek :)

Related Posts with Thumbnails