2007. december 14., péntek

Gombóc update


A blogom sztárjává vált aszalt sárgabarackos gombócok gasztroajándékká avanzsáltak. Mondjuk mikor az utolsó, hatvanadikat forgattam olvasztott csokiba 24 óra 07 perckor, hogy aznap reggel bevihessem a kolléganőimnek, már nem találtam olyan csábítónak ezt a projektet .... :-p

Most mazsolás-sárgabarackdzsemes-diós-konyakos (finommm) volt a csapat fele, de amiért újra írok róla, az a másik fele, a mandula-meggydzsem-aszalt meggy-amarettolikőr párosítás, ami úgy gondolom magasan, de nagyon magasan a legeslegjobb az eddigi variációk közül. Arányok a korábbi bejegyzésnél, és a mandulát héj nélkül daráltam le. Ja és ízlés dolga, de kicsit több porcukor kell bele, kb. plusz még egy evőkanál.

Ha valaki megretten a csokiba forgatástól, nyújsa ki a masszát, öntse le a tetejét az olvasztott csokival, és mielőtt a csoki teljesen megszilárdulna, vágja föl forró vízbe mártott késsel. Így is lehet kis papírkosárkákba ültetni, vagy szaloncukornak álcázni.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szeretem az aszalt meggyet, úgyhogy munkahelyi karácsonyi bulira ilyet fogok készíteni!

Piszke írta...

Hoppá, elfelejtettem, hogy szerintem elbír egy kicsivel több porcukrot.Kb plusz egy evőkanál.

Névtelen írta...

Még időben csekkoltam! :)) Köszi!

Névtelen írta...

Na, meg is csináltam és valami szuper lett!! nyamm-nyamm!! A csokis manővernél egy ponton már majdnem feladtam, de aztán feltámadtam hamvaimból. :) Szóval nagyon ajánlom mindenkinek! A család tesztelte és azt mondták, hogy ezek után nem is érdemes bonbont venni! :)

Névtelen írta...

Ja, és volt otthon valami dalmát meggylikőrünk, az nagyon dobott rajta!

zsofosz írta...

Kedves Piszke!

A mazsolát is le kell darálni az aszalt sárgabarackkal együtt?

A választ előre is köszönöm,
Zsófi

Piszke írta...

Kedves Zsófi!
Az aszalt sérgabarackos eredeti verzióban nincs mazsola!
Ebben a posztban említettem egy olyan változatot, ami a barack HELYETT mazsolát tartalmazott, az ugyanúgy ment a késes robotgépbe a többi hozzávalóval, mint a barack.

Piszke

Related Posts with Thumbnails