Grillezéshez - főleg egy szép darab tarjához - a legjobb nyári köret. Van már fenn fehérboros variációja a blogon, itt most a tökmagkrém - a Donum Terrae szuper terméke - dobott rajta nagyot, amit most annyira szeretek, hogy legszívesebben mindenbe ezt tenném. De nem árt ha a végén kéznél van egy kis kenyér is - krumplihoz kenyér?? - igen, mert a tál alján lévő finom tökmagolajos-rozmaringos szaft mindent visz :).
Hozzávalók:
40 dkg aprószemű újkrumpli
3 dkg vaj
1 ek olívaolaj
2 ág rozmaring
3 gerezd újfokhagyma
kevés reszelt citromhéj
1,5 dl víz
1 tk. só
2 ek tökmagkrém
Az apró újkrumplit felesleges pucolni, csak jól meg kell sikálni és szárazra törölni. A vajat és az olajat egy nagy, 26-28 cm-es mély teflonserpenyőben összemelegítettem, rádobtam a krumplit és a félbevágott fokhagymagarezdeket és nagy lángon, néha megrázogatva pár perc alatt átpirítottam.Utánadobtam a rozmaringleveleket, reszeltem rá kevés citromhéjat, aláöntöttem a vizet és kisebb lángon, egy jobban záródó fedővel fedve kb. 20 perc alatt puhára pároltam - ekkorra pont el kell párolognia a víznek, csak kevés selymes fűszeres szaft marad a krumplikon. A még forró krumplira kanalaztam a tökmagkrémet, és addig rázogattam, míg egyenletesen bevonta a krumplikat. Utánasóztam picit tengeri sóval, és már lehetett is tolni befele :).
1 megjegyzés:
De jól néz ki! Én csak magában enném...Nagyon jó recept, vittem! Köszi.
Megjegyzés küldése