A mángold gyönyörű. Egy könnyelmű beveásárlási rohamnak köszönhetően, mikor tavasszal a piacon a zöld levelű és neonsárga, vörös, és magenta erezetű, meg a lilalevelű, lila erezetű palántákat egy árusnál megláttam, tele van vele a kert. Nőnek őrült módjára, csak inni kérnek folyton, de a gyerekek kizárólag egzotikus külsejű dísznövényként hajlandóak tekinteni rá, így elég nehéz a családi étrendbe beilleszteni.
A spenóthoz hasonlítják az ízét, szerintem meg nem hasonlít rá egyáltalán, mert van egy édeskés, ánizsos, fűszeres beütése - ehető a vad színű szára is egyébként, amiben ez a jelleg még erősebb.
Ez a gyors gnocchi nyugodtan készíthető friss spenóttal is, ha valaki nem tolta tele a kertjét rikító levelű mángoldokkal, mint én, fokhagyma - tejszín pont ugyanolyan jó hozzá, bacon meg kell minden zöldséges ételbe, amiből férfiak esznek!
Hozzávalók:
5 dkg vaj
4 szelet bacon
egy csomag félkész gnocchi
20-25 db zsenge mángoldlevél/ spenót
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
só
bors
A vaj felén lassú tűzön megpirítottam a csíkokra vágott bacont. Hozzáadtam a gnocchit, a vaj másik felét, együtt pirítottam tovább, majd beleforgattam a mángoldot. Mikor kicsit összeestek a levelek, ráöntöttem a tejszínt, rászórtam a fokhagymát és fedő alatt pár percig összepároltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése