2013. július 16., kedd

Barackos csirke



A sárgabarack  mindenbe jó :).

Hozzávalók: (3-4 személyre)

60 dkg csirkemellfilé
4 kisebb sárgabarack
4 dkg vaj
2 újrépa
2 ek juharszirup vagy méz
1 kk. szecsuáni bors
csipet fahéj
fél citrom leve
só és bors


A barackokat kimagoztam, vékony szeletekre vágtam, felkarikáztam a zsenge répákat is. A vaj felét teflonserpenyőben felforrósítottam, rádobtam a barackokat és a répát, gyorsan rácsorgattam a juharszirupot és nagy lángon pár perc alatt  karamellizáltam. Kiszedtem a serpenyőből, félreraktam, a vaj másik felén átpirítottam a vékony csíkokra felvágott csirkemellet, sóztam,  borsoztam, hozzáadtam a félrerakott barackot és répát, a mozsárban megtört szecsuáni borsot, picike fahéjat, a citromlevet, majd fedő alatt pár perc alatt összepároltam, majd a végén fedő nélkül,  nagy lángon a keletkezett levét besűrítettem.

3 megjegyzés:

Erika írta...

Ez isteni!:))

Blogkonyha írta...

Egyszer, nagyon régen egy kedves altatóorvos kolléganőm hívott meg ebédre és ő készített barackos csirkemellet... Azt hiszem őszibarackkal. Nagyon finom volt. jó páros a hús és a gyümölcs, bár nemmindenkinek jön be. Guszta!

Névtelen írta...

Tényleg nagyon finom én nektarinnal csináltam és a csirkemellet magyaros fűszerrel szórtam meg sütés előtt de azt a vajat amiben pároltam a nektarint ráöntöttem a csirkére és együtt párolta tovább.fensége ízkavalkád lett belőle ajánlom azoknak akik szeretik az ilyen párosításokat

Related Posts with Thumbnails