A sárgabarack mindenbe jó :).
Hozzávalók: (3-4 személyre)
60 dkg csirkemellfilé
4 kisebb sárgabarack
4 dkg vaj
2 újrépa
2 ek juharszirup vagy méz
1 kk. szecsuáni bors
csipet fahéj
fél citrom leve
só és bors
A barackokat kimagoztam, vékony szeletekre vágtam, felkarikáztam a zsenge répákat is. A vaj felét teflonserpenyőben felforrósítottam, rádobtam a barackokat és a répát, gyorsan rácsorgattam a juharszirupot és nagy lángon pár perc alatt karamellizáltam. Kiszedtem a serpenyőből, félreraktam, a vaj másik felén átpirítottam a vékony csíkokra felvágott csirkemellet, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a félrerakott barackot és répát, a mozsárban megtört szecsuáni borsot, picike fahéjat, a citromlevet, majd fedő alatt pár perc alatt összepároltam, majd a végén fedő nélkül, nagy lángon a keletkezett levét besűrítettem.
3 megjegyzés:
Ez isteni!:))
Egyszer, nagyon régen egy kedves altatóorvos kolléganőm hívott meg ebédre és ő készített barackos csirkemellet... Azt hiszem őszibarackkal. Nagyon finom volt. jó páros a hús és a gyümölcs, bár nemmindenkinek jön be. Guszta!
Tényleg nagyon finom én nektarinnal csináltam és a csirkemellet magyaros fűszerrel szórtam meg sütés előtt de azt a vajat amiben pároltam a nektarint ráöntöttem a csirkére és együtt párolta tovább.fensége ízkavalkád lett belőle ajánlom azoknak akik szeretik az ilyen párosításokat
Megjegyzés küldése