Fotó: a'la carte kulinária
Az én hozzájárulásom ehhez a fordulóhoz - amit kihagytam volna, ha nincs ez a jóleső gasztrobloggeri együttműködés - néhány fél macaron, sütőtök alakúra formázva és sütve. Az ötlet a'la carte Krisztitől jött, és övé a végső megvalósítás - biztos finom volt, már annak, aki velem ellentétben, bírja a sütőtököt.
A macaron receptje a szokásos, viszont az enyhén sütőtökre hajazó forma kialakítása akkor könnyű, ha eleve kicsit szabálytalan a habzsák vége, hogy az alapesethez képest egyébként nemkívánatos, kissé ovális macaronok kerüljenek a tepsire. Rögtön ezután, míg nem szikkad a teteje, egy fogiszkálóval kell kicsit csúcsosra húzni a masszát - a süti felső lapja felől, így a csúcs is szép talpas lesz majd.
A sütőtökkrémet és a díszítés fortélyait megtaláljátok Kriszti oldalán.
3 megjegyzés:
:DD Én is sütőtökös macaront küldtem a fordulóra :) Szépségesek!
na most benyúlnék a monitorba! hétvégén volt szerencsém kóstolni, finom, csak hát nyugalom sziget kellene az elkészítéshez! Tanulmányozlak téged és a többieket aztán meglátom, h mi lesz belőle!
Csodaszépek!!!
Én csak a külső héjért voltam felelős :) És annyira nem bírjuk a sütőtököt, hogy magunknak nem is csináltam :D
Megjegyzés küldése