Nem vagyunk egyformák, de 15 éve még nem az tűnt egy tökéletes este végének, hogy a csöndes teraszon eliszogatunk egy kis pohár sherryt. Még csak pár éve vagyok portói és sherryrajongó, és azóta rendszeresen használom mindkettőt főzéshez is, nincs semmi, amit ne emelne eggyel magasabb kategóriába kevés jó minőségű alkohol.... Most pedig minden sherryben úszik egy darabig, mert az Andalúzia receptversenye miatt kapott sherryt boldog-boldogtalan alapanyag, ami a konyhába került.
Ja bocs, izé, igazából azt akartam írni hogy fantasztikus ötleteim támadtak, szuper recepteket álmodtam és valósítottam meg, csodás ízkombinációk születtek és most megosztom Veletek is... :D
Hozzávalók :
50 dkg pecsenyekacsa-máj
kb. fél csomag zöldspárga
2 dkg vaj
1 dl Amotillado sherry
só
A májat lehártyáztam, leszárítottam, a spárgát megmostam, vastagabb szárvégeit lepattintottam.
A vajat egy nagyobb, vastagabb aljú teflonserpenyőben lassan felolvasztottam, azután hirtelen felforrósítottam, a szobahőmérsékletű májat belepakoltam és 2 percig sütöttem. Megfordítottam, hozzálöttyintettem a sherryt, mellédobtam a spárgákat. Újabb 2 perc után a serpenyőt lefedtem, a lángot lejjebb vettem és további öt percig pároltam. A végén egy percre még levettem a fedőt, hogy a szaft kicsit redukálódjon.
Természetesen rögtön tálalni kell, tányéron sózni, szaftot tunkolni, egy cseppje se vesszen kárba.
Természetesen rögtön tálalni kell, tányéron sózni, szaftot tunkolni, egy cseppje se vesszen kárba.
3 megjegyzés:
Azt én is megfigyeltem, hogy a máj és az alkohol között valóban van kölcsönhatás, de nem úgy ahogy az orvosok gondolják, hanem ahogy pl. a sherry és a kacsamáj reagálnak egymásra.
:DD
Naná, hogy sherry :)))) ...ezen most jót mosolyogtam...
Megjegyzés küldése