2011. május 19., csütörtök

Fehérboros-zöldfűszeres újkrumpli spárgával



Vigyázat, csalok, majdnem ugyanaz a recept, mint ez itt tavaly, de egyrészt megérdemli, mert kevés ennél jobb köretet (vagy vega egytálételt) ettem/csináltam eddig, most pedig még spárgával is összeházasítottam, és nem lett tőle rosszabb.

Hozzávalók: (köretnek 4 főre, önálló vacsorának 2 főre)

60 dkg aprószemű újkrumpli
20 dkg zöldspárga
2 ek olívaolaj
4 dkg vaj
3 dl száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
4 levél zsálya
2 ág rozmaring

A jól megmosott krumplikat akkora ( jó nagy) serpenyőbe raktam, hogy egy rétegben elférjenek, és a felforrósított olívaolaj és vaj keverékén egyszer teljesen megfordítva és közben rázogatva is átsütöttem őket - kb 10-15 percig, ekkor már szépen barnult a héjuk. Ezután rájuk öntöttem a fehér bort, hozzájuk raktam az összes fűszert, és egy jól záró fedővel lefedve puhulásig pároltam, ez kb. 20 percig tartott. Az utolsó 5 percben dobtam melléjük a kisebb darabokra felvágott zsenge zöldspárgát. Ha túl sok leve lenne, akkor le kell venni a fedőt, hogy egy kicsit besűrűsödjön a szaft.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails