2010. szeptember 3., péntek

Semmi kis paradicsomsaláta


Csak az ízre figyelj...meg a színre... Egy tál napsugár :).
És a vége a legjobb: amikor a paradicsom és az öntet szaftját kitunkoljuk a tál aljából valami jó kis ropogós kenyérhéjjal. Természetesen hímnemű egyedek ehetnek mellé indokolt esetben fél kiló oldalszalonnát, nagy darab sült húsokat, ilyesmit, nem kell a salátavacsorával borzolni az idegeket, pedig én decemberig elélnék rajta.

Hozzávalók: (2 személyre)


30 dkg körteparadicsom

1 fej lilahagyma

fél kk. só

3 ek. extra szűz olívaolaj

2 tk. citromlé

kevés frissen őrölt bors

A félbevágott paradicsomokat és az apróra kockázott hagymát összeforgattam a sóval. Az "öntet" összekevert hozzávalóival meglocsoltam a paradicsomokat és jó lefedett tálban két órára behűtöttem a salátát. Vacsora előtt fél órával szerintem jobb kivenni kicsit a hűtőből, majd gyors eltüntetés, és már jöhet is a tányér tisztára törlése friss kenyérrel.


4 megjegyzés:

Zsiri írta...

Tényleg egy tál napsugár, nagyon találó :)
A mi kertünkben idén próbáltuk ki először ezt a paradicsomot, ízre igazából semmi különlegessége nicsn, de színre és kinézetre annál inkább! Remek kis dekoráció salátákhoz is :)

Piszke írta...

Nálunk nagyon édesek lettek, plusz hihetetlen jól bírták a rémes időjárást, a többi fajtával ellentétben kutya bajuk.

Saját nevelés teljesen, magról, és állandó helye lesz. Jövőre tervezem, hogy felteszem a felnevelését részletesen, mert bírja az erkélyt is szerintem.

Thrini írta...

Megkérdezhetem, hol lehet ilyen különleges paradicsom vetőmagot beszerezni?
Jövőre szívesen kísérleteznék érdekesebb fajtákkal. Bár én mindig palántát szoktam venni, abból is csak egy-két fajtát, mivel nálunk nincs választék.
De gondolom a magonc nevelése sem lehet túl bonyolult.
Ja, és kimondottan felkeltetted az érdeklődésemet a "strapabírása" miatt. Nyolc éve termesztek paradicsomot, de ilyen vacak évünk még nem volt, ezt a rendkívüli nyarat, most nem bírták a növények.

Piszke írta...

Majdnem biztos, hogy CBA-ban vettem, (nagyobban), a Budapesti Kertimag ZRT vagy valami ilyesmi cég kiszerelésében.

Related Posts with Thumbnails