Köztudott, hogy a saláta férfiaknak az csak valami kis mellékes dolog,
amit sok hús mellé eszik az ember, tulajdonképpen lehet akár ecetes
uborka is. Mindjárt jobban hangzik viszont, ha van benne bacon, vagy
valami jobbféle sajt, netán vödörnyi majonéz az alap. Ez utóbbi opciót
nem szívesen ajánlom be a család férfitagjainak, de a bacon-kecskesajt
kombót nem kellett túl sokat tukmálni. Nem nagyon voltam olyan francia
bisztróban vagy kockás abroszos étteremben, ahol ne lett volna az
étlapon ez a saláta, és itthon is rendszeresen csinálom: a lusta
(hőség)verzió a krutonos, de akár egész, vékony pirított kenyérszeletre
is lehet pakolni a zöldeket, vagy a kenyérre ráolvasztani kicsit a
sajtot sütőben, lényeg, hogy azonnal tálaljuk, és nem árt neki, ha kicsit
locsolgatunk rá a bacon zsírjából is.
20 dkg vegyes zöldsaláta
1 rúd kecskesajt (President márkájút szoktam használni)
10 dkg bacon
4-6 ek kruton vagy 12 vékony szelet bagett, megpirítva
4 tk. balzsamecet
4 ek. extraszűz olívaolaj
só
bors
A bacont apróra felkockáztam és kis lángon jól megpirítottam. A salátát 4 tányéron elosztottam. A kecskesajtot fél centis szeletere vágtam és megolajozott, teflonos grillserpenyőben egy perc alatt meglágyítottam-átmelegítettem. A salátára szedtem, megszórtam a krutonnal, a baconnal, ecettel-olajjal, sóztam és borsoztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése