Hozzávalók: (4 személyre, négy minitortához)
piskóta alap ( és ebből a tortalapból használtam egyet)
2 dl tejszín
20 dkg málna ( lefagyasztva)
7 gr zselatin/5 lapzselatin
2-3 ek víz
5 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
(Ha 18 cm-es piskótakarikánk van, és málnahab-tortát akarunk készíteni, akkor a hab hozzávalóit duplázzuk meg.)
A piskótalapból 6 cm átmérőjű köröket vágtam egy desszertgyűrűvel-gyűrűvel, a gyűrűket a piskóta fölö sütőpapír-csíkkal kibéleltem. (a kivágáshoz pogácsaszaggató is megteszi,a lényeg, hogy éles széle legyen, és nincs desszertgyűrűnk, duplán hajtogatott sütőpapírcsíkkal vonjuk körbe a piskótát és rögzítsük a sütőpapír alsó széleit egymáshoz mondjuk egy ragasztószalaggal.)
A zselatint megáztattam a vízzel egy kicsi lábasban, a málnát kivettem a fagyasztóból, kicsit összetörtem és fél percig mikróztam a legmagasabb teljesítményen.
A habot felvertem, hozzáadtam a még mindig fagyos málnát és a cukrot, és épp csak addig mixeltem,míg homogén nem lett.
A zselatinhoz adtam pár kanállal a habbból és kevergetve jól felmelegítettem, míg sima nem lett - forrnia nem szabad.
A mixert járatva adtam a zselatinos keveréket a habhoz és egyenletesen elkevertem. Elosztottam a habot a piskóták tetején és kb. kétórás hűtés után tálaltam friss málnával és tejcsoki-forgácsokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése