Bár a Népek általában alapból fanyalognak minden zöldséges dologra, - kivétel ez alól a görög, a caprese és a snidlinges paradicsomsaláta - néha a sarkamra állok, és akkor főzök a bolognai ragu helyett egy ilyet. Ekkor a két gyerek - egyébként panaszszó nélkül - szósz nélküli tésztát eszik, sajttal, na és természetesen majonézzel. Az élet nehéz. Nekem még nehezebb végignézni, ahogy majonézes sajtos-tésztát esznek (egyébként látható élvezettel) de hát legyen az élet nekem is nehéz akkor....
3 ek olívaolaj
1 közepes fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szárzeller-szár
1 közepes répa
1 friss chilipaprika
4 paradicsom
1 ek. paradicsompüré
1 dl fehérbor
1. kk.cukor
só, bors
1 ek friss bazsalikomlevél,apróra vágva
kevés friss kakukkfű és rozmaring
1 kk. szárított oregánó
30 dkg farfalle tészta
A tészta vizét feltettem forrni.
Egy nagy teflonserpenyőben olívaolajon megfuttattam az apróra vágott lilahagymát és az egészen vékony szeletekre vágott fokhagymát, enyhén sóztam, mellé dobtam a vékonyra karikázott répát és szárzellert,kevergetve pirítottam kicsit, majd lefedve hagytam párolódni.
A tésztát a lobogó víz be dobtam, forrás után sóztam.
Négybe vágtam és kimagoztam a paradicsomokat, a többi zöldséghez adtam, hozzákanalaztam a paradicsomszószt,a kimagozott, felaprított chilit, nagy lángon átforgattam, hozzáadtam a bort és a többi fűszert.
2-3 percig főztem a szószt, majd a majdnem teljesen megfőtt tésztát átszedtem a serpenyőbe, kevés főzővizével együtt és fedő alatt a szószban főztem készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése