Nehéz lenne receptnek hívni egy leírást, ami arról szól, hogy kész vajastésztára rakosgassunk gyümölcsöt és süssük meg, de néha kell ilyen is. És emellett amilyen egyszerű, annyira finom a forró, fahéjas cukorszirupos barack és a ropogós vajastészta együtt, frissen. Mi vaníliafagyival ettük,de picit langyosabban tejszínhabbal vagy egy kanál édes mascarponéval is tökéletes - ideális, előre összeállítható, majd sütésig hűtőben tárolható desszert nyáresti grillezésekhez, vacsorákhoz.
kész vajastészta
kb. fél kiló aprószemű sárgabarack
1 egész tojás
4 ek. sárgabaracklekvár
2 ek. barna nádcukor
fél tk fahéj
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
A kihajtogatható (nem mirelit) vajastésztából 16 cm széles, 35 cm hosszú lapot levágtam, és még annyi 1 cm.es csíkot, hogy azzal majd megemeljem a tészta szélét. A tésztalapot körben 1 cm szélességben megkentem a felvert tojással, rárakosgattam körben az egycentis szegélyt, majd villával rácsoztam, ezzel össze is ragasztottam a két vajastésztaréteget.
A tésztalap belső részét megkentem a baracklekvárral, kirakosgattam a barackokkal, azokat megszórtam a cukorral elkevert fahéjjal és sütőlapon, a sütő középső rácsán 16-18 perc alatt megsütöttem.
Vaníliafagyival, forrón tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése