2014. július 1., kedd

Bazsalikomos-citromos zöldborsókrémleves



Nem számítottam rá, hogy még ilyenkor is tele lesz a piac borsóval, így  hazajövök két kilóval, és  egy még azután is marad, hogy én meg a Nagyobb nyersen eltüntetjük a felét.Így lett szombaton ez a könnyű leves belőle - van, aki teleette magét nyersen, van aki meg ki nem állhatja, ezért csak két személyre. 

Hozzávalók:

3 dkg vaj
25 dkg zöldborsó
nagy csipet só
1 kk. nádcukor
10 dkg krumpli
fél liter húsleves
fél dl tejszín
6-8 levél bazsalikom
kevés citromlé

A vajon a borsót átforgattam, a sóval és a cukorral fedő alatt pár percig pároltam, hozzáadtam a vékonyra szeletelt krumplit is, majd felönöttem a húslevessel és fedő alatt  addig főztem, míg mindkét zöldség megpuhult.
A tűzrő lehúzva botmixerrel pürésítettem, miközben hozzáadtam a tejszínt és a bazsalikomot is.
Tálaláskor még pár csepp citromot csepegtettünk a tányérba.

1 megjegyzés:

Pitelány írta...

Szia! Kapsz tőlem egy vándordíjat, nézz be a blogomba: http://tuparna-habvero.blogspot.ro/2014/07/vandordij-liebster-award.html

Related Posts with Thumbnails