2012. május 3., csütörtök

Snidlinges sajtkrémmel töltött uborkafalatok



Hogy ez milyen jól esett jéghidegen a késő délutáni 32 fokban...Tény, hogy volt mellé szép darab marhasült is, ami elég pszichedelikusan nézett ki zöldborsos mustárral kenve, viszont passzolt a színe :) Hús nélkül karcsúsító vacsora, bár az én tapasztalataim szerint ilyen esetben  nem árt korán elaludni, mert különben este tízkor hűtőajtó-feltépés veszélye áll fenn....

A helyes kis sipkák a töltelék tetején a snidling bimbói - ha még nem nyíltak ki, ne hagyjátok ki: koncentrált snidling-íze van, ugyanúgy ehető, mint a szára - egyébként kinyílva is, igaz akkor már veszít a jó kis aromájából, cserében viszont  cupcake-cukiságúvá alakít minden komolyabb sós fogást.

Hozzávalók: (mondjuk hús mellé 2 személyre)

1 nagyobb kígyóuborka
két kocka klasszik mackósajt - vagy bármilyen más sajt/sajtkrém 7 dkg
1 ek tejföl
1 kisebb csokor snidling
bors

Az uborka, jó ha egyenesebb féle, a két végét így is le   kell vágni szendvicsbe. Az egyenesebb szakaszt megmostam és éles késsel csíkokban meghámoztam ( nem kötelező elem). Az uborka magos  belsejét egy kávéskanállal kúposan kikapartam. A sajtot villával összetörtem, tejföllel lazítottam, picit sóztam, borsoztam és belekevertem az aprított snidlinget, majd az uborkaszeletekre púpoztam, erre jött a snidling bimbója. Tálalásig fél napot is kibír a hűtőben.


2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Tényleg jól esnének ebben a melegben ezek a kis falatkák! :) (persze marhahusival:))

Blogkonyha írta...

De édes kis sajtos "katonák"! Nagyon finomak lehetnek, és jól jönnének ilyen melegben...:o)

Related Posts with Thumbnails