Hogy ez milyen jól esett jéghidegen a késő délutáni 32 fokban...Tény, hogy volt mellé szép darab marhasült is, ami elég pszichedelikusan nézett ki zöldborsos mustárral kenve, viszont passzolt a színe :) Hús nélkül karcsúsító vacsora, bár az én tapasztalataim szerint ilyen esetben nem árt korán elaludni, mert különben este tízkor hűtőajtó-feltépés veszélye áll fenn....
A helyes kis sipkák a töltelék tetején a snidling bimbói - ha még nem nyíltak ki, ne hagyjátok ki: koncentrált snidling-íze van, ugyanúgy ehető, mint a szára - egyébként kinyílva is, igaz akkor már veszít a jó kis aromájából, cserében viszont cupcake-cukiságúvá alakít minden komolyabb sós fogást.
Hozzávalók: (mondjuk hús mellé 2 személyre)
1 nagyobb kígyóuborka
két kocka klasszik mackósajt - vagy bármilyen más sajt/sajtkrém 7 dkg
1 ek tejföl
1 kisebb csokor snidling
só
bors
Az uborka, jó ha egyenesebb féle, a két végét így is le kell vágni szendvicsbe. Az egyenesebb szakaszt megmostam és éles késsel csíkokban meghámoztam ( nem kötelező elem). Az uborka magos belsejét egy kávéskanállal kúposan kikapartam. A sajtot villával összetörtem, tejföllel lazítottam, picit sóztam, borsoztam és belekevertem az aprított snidlinget, majd az uborkaszeletekre púpoztam, erre jött a snidling bimbója. Tálalásig fél napot is kibír a hűtőben.
2 megjegyzés:
Tényleg jól esnének ebben a melegben ezek a kis falatkák! :) (persze marhahusival:))
De édes kis sajtos "katonák"! Nagyon finomak lehetnek, és jól jönnének ilyen melegben...:o)
Megjegyzés küldése