Ez volt az egyik sós étel, amihez kipróbáltam a Meyer citromot, és nagyon jól sikerült eltalálni az arányokat, színeket-ízeket, végre nemcsak olaszos-paradicsomos a tészta :)
Hozzávalók: (2 személyre)
30 dkg penne (durum)
25 dkg aprószemű fehér csiperkegomba
2 dkg vaj
fél Meyer citrom leve és lereszelt héja
1 dl tejszín
1 csapott teáskanál étkezési keményítő
frissen őrölt bors
só
A tésztát ki-ki főzze meg ízlése szerint, mialatt a mártás elkészül.
A szószhoz a megmosott, aprószemű csiperkét négybe vágtam és a teflonserpenyőben felforrósított vajra dobtam, csipetnyi sóval sóztam. Néhány keverés után hozzáöntöttem a citrom kifacsart levét ( ez a fajta citrom nagyon lédús, majdnem fél deci volt egy fél citromból) és fedő alatt néhány perc alatt átpároltam, így a gomba is levet eresztett. (Nem akartam most megpirítani a gombát, meg is maradt a szép világos színe). A tejszínt simára kevertem a keményítővel és a gombára öntöttem. Ráreszeltem a citromhéjat, épp csak összeforraltam, hogy kapjon a szósz kis testet a keményítőtől, és 4-5 tekerésnyi friss borssal fűszereztem.
A mély, dús ízű parmezán jól kiegészítette a mártás nagyon kicsit savanykás-fűszeres ízét.
Ha sima citromból készíteném, akkor egy tk. citromlé mellé tennék bele egy fél mandarin levét, hogy hasonlítson a Meyer citromhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése