2012. január 18., szerda

Halfilé Meyer citrommal és kaprival



A tökéletes  mediterrán fílingbe kicsit bezavar a sűrű hóesés, de  a vacsora/ebéd  15 perc alatt kész, és amíg sül a hal, nyugodtan kezdjük meg az üveg száraz fehérbort, és ne zavartassuk magunkat a gondolattól, hogy mindjárt mehetünk lapátolni a havat 60 méter járdáról.

Hozzávalók (személyenként):

1 nagyobb tengerihal-filé
3 vékony szelet Meyer citrom
2 dkg vaj
1 ek. kapribogyó

A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A halfilét enyhén  sóztam (azért, mert  sóban eltett kapribogyót használtam), borsoztam. A sütőpapírt megvajaztam, rápakoltam a filéket, megszórtam a kicsit leöblített  kapribogyóval, betakargattam a citromszeletekkel, a vaj másik felét rámorzsoltam és 180 fokon 10 perc alatt gyorsan megsütöttem. Takarni, becsomagolni nem kell, a vaj és a citrom gondoskodik arról, hogy a halfilé ne száradjon ki, kicsit sült-kicsit omlós maradjon, és a kaprival együtt  nagyon finom, tunkolnivaló szószt varázsolnak a hal mellé.

5 megjegyzés:

bévé írta...

Valahogy mostanában több bloggerrel is együtt jár az agyam. De sajnos ők előbb valósítják meg, mint én :(((. Te vagy az egyik. :))) Épp halat akartam készíteni capribogyóval és Meyer citrommal :)))

Blogkonyha írta...

Nagyon finom hal étel! Veszek frissen halat és megsütöm...nagyon tetszik! A kép szuper!

Kriszta írta...

Látom Meyer-citrom kattanás van. Nagyon jó!!!!!!!!!

Vesta írta...

Te Piszke, mennyit spajzoltál be ebből a citromból?
Most sül a citromos szeleted nálam, na persze csak sima citromból,naranccsal kombinálva, de szerintem klassz lesz :)

Piszke írta...

Olyan 4 kiló körül :))

Related Posts with Thumbnails