A tökéletes mediterrán fílingbe kicsit bezavar a sűrű hóesés, de a vacsora/ebéd 15 perc alatt kész, és amíg sül a hal, nyugodtan kezdjük meg az üveg száraz fehérbort, és ne zavartassuk magunkat a gondolattól, hogy mindjárt mehetünk lapátolni a havat 60 méter járdáról.
Hozzávalók (személyenként):
1 nagyobb tengerihal-filé
3 vékony szelet Meyer citrom
2 dkg vaj
1 ek. kapribogyó
A sütőt 180 fokra előmelegítettem.
A halfilét enyhén sóztam (azért, mert sóban eltett kapribogyót használtam), borsoztam. A sütőpapírt megvajaztam, rápakoltam a filéket, megszórtam a kicsit leöblített kapribogyóval, betakargattam a citromszeletekkel, a vaj másik felét rámorzsoltam és 180 fokon 10 perc alatt gyorsan megsütöttem. Takarni, becsomagolni nem kell, a vaj és a citrom gondoskodik arról, hogy a halfilé ne száradjon ki, kicsit sült-kicsit omlós maradjon, és a kaprival együtt nagyon finom, tunkolnivaló szószt varázsolnak a hal mellé.
5 megjegyzés:
Valahogy mostanában több bloggerrel is együtt jár az agyam. De sajnos ők előbb valósítják meg, mint én :(((. Te vagy az egyik. :))) Épp halat akartam készíteni capribogyóval és Meyer citrommal :)))
Nagyon finom hal étel! Veszek frissen halat és megsütöm...nagyon tetszik! A kép szuper!
Látom Meyer-citrom kattanás van. Nagyon jó!!!!!!!!!
Te Piszke, mennyit spajzoltál be ebből a citromból?
Most sül a citromos szeleted nálam, na persze csak sima citromból,naranccsal kombinálva, de szerintem klassz lesz :)
Olyan 4 kiló körül :))
Megjegyzés küldése