2011. május 5., csütörtök

Cézár saláta, majdnem




Mert nem római salátából készült, hanem szegény, megvetett jégsalátából, amit nálunk viszont mindenki preferál. Mert a tojás nem nyersen van a szószban (illetve van azért úgy is, majonézbe bújtatva), hanem főzve benne. Worchestershire szósz helyett minimális szardella került az öntetbe, mert a gyerekek nem csípik. Parmezán helyett meg grana  padano lett ráforgácsolva, mert az volt itthon. És a tetejébe ráadásul a krutonok se háziak, de legalább tényleg kenyérből vannak. A bors, citromlé, borecet, fokhagyma stimmel, a baj csak már annyi volt vele, hogy a nagyobb rácsodálkozott, hogy dehát csirkemell, na az miért nincs benne, mikor étteremben mindig van. Hátdecézársalátátkértél, nem? És nem csirkéscézárssalátát... 
Ehhez képest azért egy árva salátalevél nem sok, annyi se maradt, és meg lett dicsérve, hogy végülis csirkemellmentesen is übereli az összes éttermit :).

Hozzávalók ( 2 személyre, ha kvázifőétel):

egy kisebb jégsaláta fele
4 tojás
2 ek. majonéz
fél gerezd fokhagyma reszelve
2 ek. extra szűz olívaolaj
3 ek tejszín
3 kk. citromlé
késhegynyi mustár
1 szardella
bors

4 ek. kruton
kevés grana padano

A jégsalátát megmostam, leszárítottam, felvágtam.
A tojásokat 7 percig főztem, lehűtöttem, megpucoltam, négybevágtam. Amíg a tojás főtt, az összes maradék hozzávalóból kikevertem az öntetet. A salátát tányérokra pakoltam, elosztottam rajta a tojást, krutont, megcsorgattam az öntettel és rászórtam a sajtot is a végén.

1 megjegyzés:

bévé írta...

Elhiszem, hogy übereli. Szerintem nem is ettem még normális cézár salátát.

Related Posts with Thumbnails