A GoodFoodnál fogalmuk sincs róla, hogy egy klasszikus lecsóalappal kezdenek, de miután annyira imádják az olasz konyhát, mégis inkább elkanyarodnak a csizma irányába. Ez abban is jelentkezik, hogy olasz paradicsomkonzervet javasolnak használni július hónapban, ami innen nézve és a brit időjárást ismerve esetleg érthető, de szégyellném magam, ha az itthoni, végre paradicsomízű paradicsom helyett konzervet bontogatnék. Az eredmény mindenesetre egy jó kis nyárízű zöldségragu, aminek tényleg külön jót tett a belecafatolt mozzarella, és már csak egy szelet, tunkolnivaló, ropogós héjú, szigorúan fehér kenyér kellett ahhoz, hogy nehogy véletlenül diétás ebéd legyen belőle.
Hozzávalók:(négy személyre)
1 fej vöröshagyma
30 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
20dkg bébirépa
10 dkg zöldbab
40 dkg újkrumpli
125 gr-os mozzarella
bazsalikom
néhány ek. olívaolaj
Az olajon megfuttattam a felszeletelt hagymákat. Hozzáadtam a kimagozott, félbevágott paradicsomokat, megsóztam, kis lángon, lefedve pároltam, míg megpucoltam és felkockáztam a krumplit. Ezután hozzádobtam azt is, meg a zöldbabot, a felszeletelt zöldpaprikát, kevés vizet öntöttem alá, beletépkedtem néhány levél bazsalikomot, majd a végén került bele a bébirépa. Összesen kb. 25 perc alatt lett egyszerre puha minden zöldség. A mozzarellasajtot kis darabokra törtem és a forró raguba kevertem.
Az Eszter-féle Good Food naptárból. (némi módosítással, borsó és fejtettbab hiányában)
Egy évvel ezelőtt: Ribizlis reloaded
Két évvel ezelőtt: Málnaleves nemisbéka módra
Hozzávalók:(négy személyre)
1 fej vöröshagyma
30 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
20dkg bébirépa
10 dkg zöldbab
40 dkg újkrumpli
125 gr-os mozzarella
bazsalikom
néhány ek. olívaolaj
Az olajon megfuttattam a felszeletelt hagymákat. Hozzáadtam a kimagozott, félbevágott paradicsomokat, megsóztam, kis lángon, lefedve pároltam, míg megpucoltam és felkockáztam a krumplit. Ezután hozzádobtam azt is, meg a zöldbabot, a felszeletelt zöldpaprikát, kevés vizet öntöttem alá, beletépkedtem néhány levél bazsalikomot, majd a végén került bele a bébirépa. Összesen kb. 25 perc alatt lett egyszerre puha minden zöldség. A mozzarellasajtot kis darabokra törtem és a forró raguba kevertem.
Az Eszter-féle Good Food naptárból. (némi módosítással, borsó és fejtettbab hiányában)
Egy évvel ezelőtt: Ribizlis reloaded
Két évvel ezelőtt: Málnaleves nemisbéka módra
3 megjegyzés:
És ha még éreznék is a magyar paradicsom ízét!...
akkor megállnának a lecsónál :D
Te tényleg végigfőzöd azt a naptárt! Le a kalappal!
Megjegyzés küldése