Zöldfűszeres-tejfölölös sült újkrumpli saláta. Finom, forró grillezett húsok mellé jól behűtve a legjobb, de csak úgy magában is nagyon könnyen belapátolható. Nem is szaporítom a szót, hamár három napja lejárt a határidő...
Hozzávalók:
1, 5 kg parázs krumpli (aprószemű újkrumpli)
1 dl joghurt
5 ek tejföl
1 ek majonéz
1 ek dijoni mustár
1 kisebb csokor petrezselyem/bazsalikom és snidling
só
bors
pici citromlé
3 ek. olivaolaj
A krumplikat megsikáltam, négybe vágtam, az olivaolajban megforgattam, megsóztam és 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsibe szórva 20 perc alatt megsütöttem. Míg sült, a felaprított zöldfűszereket és a szósz hozzávalóit összekevertem, a kicsit kihűlt krumplira öntöttem, átforgattam és jól behűtöttem. Kár hogy nem volt forróság hétfőn, úgy még jobban esett volna. :)
Az Évszakok konyhája c. könyből, nagyjából.
Hozzávalók:
1, 5 kg parázs krumpli (aprószemű újkrumpli)
1 dl joghurt
5 ek tejföl
1 ek majonéz
1 ek dijoni mustár
1 kisebb csokor petrezselyem/bazsalikom és snidling
só
bors
pici citromlé
3 ek. olivaolaj
A krumplikat megsikáltam, négybe vágtam, az olivaolajban megforgattam, megsóztam és 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsibe szórva 20 perc alatt megsütöttem. Míg sült, a felaprított zöldfűszereket és a szósz hozzávalóit összekevertem, a kicsit kihűlt krumplira öntöttem, átforgattam és jól behűtöttem. Kár hogy nem volt forróság hétfőn, úgy még jobban esett volna. :)
Az Évszakok konyhája c. könyből, nagyjából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése