2009. június 18., csütörtök

Ezmiez? - szárított eperÉn is elgyönyörködtem a Szakácsok Könyvében az elegáns külsejű szárított epreken, és aztán olvastam valakinél, hogy valami vacakság sült ki belőle, égett-ragacsos massza. Mivel ki akarom próbálni az epres macaron-masszát (ugyan mi mást...) Tartelette-től, én is belevágtam egy kis maradék eperből a szárításnak, de már mások tanulságaival felvértezve.

A képen látható - és szerintem még mindig csak darálásra való eper...pelyhek(??) 5 óra 90 fokos sütőben való szárítás eredményei. Ez a hőfok szerintem az eredményből ítélve a kiindulópont, semmi cukorszórás, és ennél semmiképp sem magasabb hőmérséklet, sőt ha nem éjszakai műszakban megy, mint nálam, hanem valaki reggel áll neki, akkor még ennél alacsonyabb hőfokon is mehet, és akkor van legalább lehetőség kontrollálni, hiszen függhet még attól is, hogy milyen a sütőnk egyáltalán, milyen fajtájú az eper, milyen vékonyra szeleteltük... az ízéről a harmadik macaron-posztban mejd beszámolok, az biztos, hogy így szárazon ropogtatva...hááát nem tudom... nagyon sűrű, majdnemhogy kesernyés, pedig érett szemek voltak.

5 megjegyzés:

szepyke írta...

Itt írtam arról, hogy vacak lett:
http://szepsegtar.blogspot.com/2009/05/nah-most-adtam-fel-avagy-eperaldozat.html

És itt írtam arról, hogy mégis én győztem... :
http://szepsegtar.blogspot.com/2009/05/azert-megis-en-gyoztem.html

De látom, nem csak velem volt a baj... Sajnos.

szepyke írta...

Ezek szerint, sajnos tényleg vacak volt a leírás a könyvben. Ez gáz. :(( Nagyon gáz!

piszke írta...

Azon gondolkoztam, nem lehet, hogy egy nyomdahiba és a 100 fahrenheit-et egyszerűen 100 celsiusra írták át?

Egyébklnt Tartelette-nél is magasabb hőmérséklet van megadva, mégis ott virítanak a rózsaszin, eperporos macaronok..

"saját levében" írta...

Innen inkább sült baconszeletnek néz ki!

Piszke írta...

Meg kell mondjam ennél még érdekesebb asszociációk is beugrottak, úgyhogy újra is fotóztam..hogy mi inkább ki se írom, majd a GBT-n legközelebb elmondom.

Related Posts with Thumbnails