2009. február 9., hétfő

Nem veszek...


...paradicsomot, tv-paprikát, kaliforniai paprikát, kápia-paprikát, bébizukkinit, padlizsánt, spenótot, epret, szőlót, újhagymát, retket, fejes salátát, jégsalátát, ceruzababot, spárgát. Februárban semmiképp, egyébként meg csak akkor, ha igazi szezonja lesz. Legszívesebben nem vennék semmilyen déligyümölcsöt se, de azoknak legalább leszedhető a héja. Így télen nem eszünk annyi műtrágyát, érésgátlót, érésgyorsítót, rovarölőszert meg gombairtót, mint egyébként.

13 megjegyzés:

Kata írta...

Egyetértek:) Én is nagyon igyekszem idény jellegű dolgokat készíteni. Pont a múlt héten vontam magamban mérleget ezekről a dolgokról, és meg is vagyok jelenleg elégedve magammal ezügyben. Remélem, sokáig kitart a lelkesedésem...

Névtelen írta...

Én is így vagyok ezzel, bár újhagymát, retket, vajrépát, spenótot termelőtől azért szerintem lehet venni. Igaz, fóliás vagy üvegházi, de vannak megbízható források.

Névtelen írta...

Én is így vagyok ezzel, bár újhagymát, retket, vajrépát, spenótot termelőtől azért szerintem lehet venni. Igaz, fóliás vagy üvegházi, de vannak megbízható források.

Névtelen írta...

szívemből szóltál! mivégre is raktuk el nyáron azt a sok finom savanyúságot, ősszel a káposztát? ilyenkor elő kell venni a finom káposztával töltött almapaprikát a kamrából és azt kell enni! :)

Piszke írta...

Be kell valljam, nehéz megállni egyébként, de úgy érzem, muszáj.

Lorien adhatnál néhány tippet! Nekem sajnos nincs ilyen infrastruktúrám...

Névtelen írta...

Nekem sem egyszerű, és csak itt a kecskeméti piacon vannak már évek óta bejáratott termelőim. Bennük megbízom, de amúgy tippet nehéz adni, legfeljebb módszertanban.
A lényeg, hogy a lakóhelyünk közelében kell piacra járni, és szerintem legaláb 2 év kell hozzá, hogy az ember fel tudja mérni, kinél mit érdemes venni. Így a kofák, viszonteladók is kiszűrhetők (ez persze nem feltétlenül szükséges). És ha az ember elbeszélget a termelővel, akkor sok egyéb is kiderül, szépen lassan lehet építeni a saját "adatbázist". A visszajáró vevőt maguk a termelők is szeretik, és díjazzák.

Névtelen írta...

Hát perszehogy én sem.
Bár nekem a biopiaccal szerencsám van, ott veszem, amit épp kapni lehet.
Múltkor pl. bébispenótot.
De ott sem vásárolok mindenkitől

Piszke írta...

Hétközben elérhetetlen, hétvégén meg végre itthon vagyunk...

Névtelen írta...

Úgy hallottam pedig, hogy hétvégén elég jó piac szokott lenni nálatok, mindenféle nénikkel, háztájiból árusítókkal. Rosszul tudom?
A nagypiacra, a Csörsz utcába én is inkább nyáron jutok ki, pedig az az igazi.
De a legjobb persze az lenne, ha helyben jutnék hozzá mindenféléhez, de az reménytelen.

Piszke írta...

Igen tényleg nagy piac van, csak mikor ideköltöztünk, egyből figyelmeztettek, hogy a kiskerteket a nénikék az emésztőből trágyázzák...:( Azért epret mindig veszek rengeteget ennek ellenére, meg már van ugye csatornázás...

Egy agrármérnök ismerősöm, aki nagyban termel,(és vegyszerez, terészetesen) mélyen meg van győződve róla, hogy a kistermelők é a várakozási időről még nem nagyon hallottak. Lehet benne valami, mint abban is, hogy a szomszédom a DDT után siránkozott, hogy az milyen szuper volt, leölt mindent... a kertje egyébként a környék leggszebbje, tele terménnyel...

Mindenesetre ha itt vásárolok mindig mindenki megesküszik,hogy aranyom, ez nem látott permetet...:)))

Névtelen írta...

Az Élő Tisza Alapítvány rendszeresen szervez vásárt a Komjádi uszodánál:
http://www.elotisza.hu/bovebben.php?id=505&PHPSESSID=4176c71436b7f551075c26bfd4ee8da4
Hírlevelet is lehet kérni.
A Mammut I. "Édes Élet Delikát" üzletében pedig kapható: minőségi pálinka, lekvár, aszalvány desszert, mézkülönlegességek, 100%-os almalé.
Elnézést, ha túl reklámízű lenne, de úgy véltem, ez itt hasznos információ.

Névtelen írta...

Asszem én sem kívánnak kakival locsolt zöldséget...
Gyerekkoromban mindig ünnep volt, amikor a szomszéd az emésztőgödör tartalmát szétmérte a kerti zöldségeikre, úgyhogy megvan az élmény nagyon is.
De látom, helyes szomszédban nem szűkölködtök ti sem.

És persze hogy mind megesküszik. Én pont ezért szoktam úgy kérdezni, hogy ugye, lett ez permetezve? Van, amelyik beugrik:)


És jó, hogy kivetted a moderálást.

Dhruval írta...

i liked yours you may like mine
hey sure awesome you can cook sweet dishesh too know how to do it check this
homemade brownie recipe

Related Posts with Thumbnails