A közétkeztetés hétközbeni hullámain hánykolódó Nép hétvégi kívánságlistája általában a natúr csirkemell-kelt tészta-palacsinta-túrógombóc-húsleves-rántott hús-bolognai spagetti hatszögben mozog, na erről írjatok gasztroblogot...
De én - már nem először - kifogtam rajtuk, és olyan rántott csirkecombot csináltam, ami egyébként majdnem utoléri az igazi kapirgálós késő tavaszi csirkéből bő forró olajban sütött, rengeteg petrezselymes újkrumplival meg a klasszikus cukros-ecetes fejes salátával tálalt ropogós arany panírmorzsába burkolt eredeti változatot... hhhmmm.
Ja és mondanom se kell, Akinek Semmi Se Elég Jó egyből hiányolta a gravy szószt hozzá.
Hozzávalók:
8 kisebb csirke alsócomb
4 dl natúr kukoricapehely
2 pohár natúr joghurt
2 nagy gerezd fokhagyma
2 tk. kakukkfű
2 tk. pirospaprika
2 tk. oregano
fél tk. őrölt kömény
1 chilipaprika vagy 1 tk. Erős Pista
fél tk. őrölt bors
kevés olaj
só
A joghurtot összekevertem a fűszerekkel, a felaprított chilivel, az összezúzott fokhagymával, a kukoricapelyhet pedig az aprítógépben megőröltem. (Nem kell teljesen porrá zúzni, inkább legyen olyan durva zsemlemorzsa kinézete; aprítógép hiányában kávédaráló vagy húsklopfoló ill. nyújtófa is ugyanolyan eredményt ad, csak kicsit macerásabb.)
A lebőrözött csirkecombokat bepácoltam néhány órára a joghurtba, majd a joghurtos combokat beleforgattam a a kukoricapehely-morzsába.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem, a combokat sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam, egy szilikonecset segítségével épphogy megsimogattam olajjal és 35 perc alatt a sütőben kirántottam.
Lehet esetleg közben forgatni félidőben, de nem létfontosságú.
Ha felsőcombból csináljuk, azt kicsit ki kell klopfolni, csirkemellből is lehet, de annak is szükséges némi klopfolás, viszont 20-25 perc is elég a sütéshez. Mekin szocializálódott gyermekeknek kisebb darabokra vágva nuggets-feelinget generál.
A fűszerek teljesen opcionálisak, teljesen natúr is finom lesz.
Stahl Juditnál olvastam a sima fokhagymás joghurtos receptet a Büntetlen örömök-ben.
De én - már nem először - kifogtam rajtuk, és olyan rántott csirkecombot csináltam, ami egyébként majdnem utoléri az igazi kapirgálós késő tavaszi csirkéből bő forró olajban sütött, rengeteg petrezselymes újkrumplival meg a klasszikus cukros-ecetes fejes salátával tálalt ropogós arany panírmorzsába burkolt eredeti változatot... hhhmmm.
Ja és mondanom se kell, Akinek Semmi Se Elég Jó egyből hiányolta a gravy szószt hozzá.
Hozzávalók:
8 kisebb csirke alsócomb
4 dl natúr kukoricapehely
2 pohár natúr joghurt
2 nagy gerezd fokhagyma
2 tk. kakukkfű
2 tk. pirospaprika
2 tk. oregano
fél tk. őrölt kömény
1 chilipaprika vagy 1 tk. Erős Pista
fél tk. őrölt bors
kevés olaj
só
A joghurtot összekevertem a fűszerekkel, a felaprított chilivel, az összezúzott fokhagymával, a kukoricapelyhet pedig az aprítógépben megőröltem. (Nem kell teljesen porrá zúzni, inkább legyen olyan durva zsemlemorzsa kinézete; aprítógép hiányában kávédaráló vagy húsklopfoló ill. nyújtófa is ugyanolyan eredményt ad, csak kicsit macerásabb.)
A lebőrözött csirkecombokat bepácoltam néhány órára a joghurtba, majd a joghurtos combokat beleforgattam a a kukoricapehely-morzsába.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem, a combokat sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam, egy szilikonecset segítségével épphogy megsimogattam olajjal és 35 perc alatt a sütőben kirántottam.
Lehet esetleg közben forgatni félidőben, de nem létfontosságú.
Ha felsőcombból csináljuk, azt kicsit ki kell klopfolni, csirkemellből is lehet, de annak is szükséges némi klopfolás, viszont 20-25 perc is elég a sütéshez. Mekin szocializálódott gyermekeknek kisebb darabokra vágva nuggets-feelinget generál.
A fűszerek teljesen opcionálisak, teljesen natúr is finom lesz.
Stahl Juditnál olvastam a sima fokhagymás joghurtos receptet a Büntetlen örömök-ben.
1 megjegyzés:
know how to do it check this
homemade brownie recipe
Megjegyzés küldése